• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Pade i Partizan!

Čak 39 utakmica trajao je niz Partizana bez poraza, ali svemu dođe kraj. Zvezda ponovo na vrhu. Pokazano pet crvenih kartona, četiri na derbiju.

 Superliga u brojkama: Pade i Partizan! Izvor: MONDO

Daleko od toga da je učinak fudbalera srpskoligaških fudbalera znatno bolji, ali ipak je 11 više od sedam. Toliko je golova postignuto u 7. kolu Jelen Superlige Srbije.

U pregledu kola odmah u oči upada nekoliko stvari: NIJEDNA pobeda gostujućih timova, koji su ukupno postigli DVA gola. Upravo su za dva gola donijela po bod OFK Beogradu i Čukaričkom, a Sloboda Sevojno je odnijela bod iz Smedereva u meču bez golova.

Takođe, Partizan je pao u prvenstvu prvi put poslije 10. maja 2009. godine kada je poražen od Jagodine! Vojvodina je poslije prošlosezonskog polufinala Kupa, ponovo nadigrala Partizan i potpuno zasluženo ga dobila u prvenstvu - 2:0. Čak 39 utakmica (uključujući i kup) trajala je serija Partizana bez poraza!

Agresivno, oštro, sa mnogo više želje i čvrstine igrale su "lale" protiv indisponiranih fudbalera u crno-bijelim dresovima. Impresivan je niz Marija Đurovskog protiv Partizana - u posljednja tri meča dao je crno-bijelima tri gola.

Ako je Partizanovim rivalima "lelga" ona prošla pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije, onda ova nova dolazi kao poručena za Parni valjak, koji je ostao bez goriva.

U posljednja dva meča u prvenstvu Partizan nije dao nijedan gol (Spartak, pa Vojvodina), a u meču u Novom Sadu stvorio je tek jednu i po priliku.

Vojvodina se vratila u trku za titulu, sada zaostaje samo bod za Partizanom i četiri za Crvenom zvezdom, koja je zabilježila šesti uzastopni trijumf (poslije prvog kola i duela sa Smedereevom 0:0). Beogradski crveno-bijeli su pšosle nešto manje od šest mjeseci ponovo na vrhu tabele.

Gledala je Zvezda u leđa Partizanu od 21. aprila 2010. godine, odnosno od 25. kola prošlosezonskog takmičenja. Gledala je sve do sada, do 3. oktobra 2010. godine, dana uoči rođendana Sportskog društva Partizan, kada je uspjela da pretekne crno-bijele i sada je situacija obrnuta - sada Partizan gleda u leđa Zvezdi.

A tek predstoji derbi u Ljutice Bogdana...

Sloboda Sevojno Point je poslije novog neriješenog rezultata zaslužilo epitet - "kralj remija". Čak pet puta u sedam kola Užičani su osvojili bod!

Ivanjički Javor je poslije promjene na mjestu trenera (Radovan Ćurčić prebačen u stručni štab reprezentacije, njegovu ulogu u Javoru preuzeo Zoran Njeguš) nastavio po starom. Opet bez gola! Javor je dao samo jedan gol u prethodnih sedam kola.

Sa druge strane, BSK je upravo protiv Javora osvojio prva tri boda, golčinom Asmira Kajevića iz "slobodnjaka". Prva pobjeda Borčanaca, koje je od ovog gola preuzeo iskusni stručnjak Milenko Kiković, koji je naslijedio Srđana Vasiljevića (i on je prekomandovan u stručni štab "orlova").

Uz Vojvodinu, Čukarički je hit ovog kola. Ekipa sa Banovog brda postigla je pvi gol i osvojila prvi bod u sezoni. A mogla je i sva tri, da nije promašila penal na gostovanju u Jagodini.

Strijelac tog gola za Čukarički bio je bivši napadač Crvene zvezde Milanko Rašković. Inače, Čukarički već 155 dana ne zna za pobjedu - još od 3. maja, bijelo-crno su bez trijumfa (12 mečeva - 11 u prvenstvu i jedna u kupu).

U ovom kolu dosuđena su tri penala, od toga su dva realizovana. Dosuđen je penal protiv Partizana i Mario Đurovski je nadmudrio Vladimira Stojkovića (koji je, doduše, otišao u pravu stranu), pogodio je i Veseljko Trivunović i tako je donio bod OFK Beogradu u meču protiv Borca u Čačku, dok je jedino Rnić iz Čuke promašio penal, tačnije Bondžulić ga je pročitao.

Pokazano je čak pet crvenih kartrona, od toga četiri na derbi meču Vojvodina - Partizan. Na toj utakmici prije vremena utakmicu su završili Nikola Lazetić i Giorgi Merebašvili (Vojvodina), i Nemanja Tomić i Milan Smiljanić (Partizan).

Peti crveni karton pokazan je na utakmici Spartak - Hajduk Kula, odigranoj u subotu. Četiri minuta prije kraja meča u svlačionicu je morao Darko Fejsa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC