• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Srećniji sam u Španiji

Reprezentativni lijevi bek za "Žurnal" pričao o životu u Saragosi i stvarima koje su ga demotivisale dok je bio u Partizanu.

 Obradović: Srećniji sam u Španiji Izvor: MONDO

Ivanu Obradoviću se "nije dalo" da sa Partizanom zaigra u Ligi šampiona. Prošle godine ispriječio se Apoel, a pretprošle Fenerbahče.

Međutim, nije mu žao što je ljeta 2009. postao član španske Saragose i što u crno-bijelom dresu nije bio među kreatorima velikog uspjeha. Razlog je odsustvo želje da igra u srpskom prvenstvu...

"Poslije dve godine dominacije sa Partizanom, često sam gubio koncentraciju. Nestalo mi je motiva i sve sam odrađivao automatski. U Srbiji su loši tereni, nema publike, svako ko vrijedi - odmah odlazi. Klubovi nemaju mogućnost da zadrže ekipu na okupu", kaže Obradović (22) i podvlači da je u poređenju Španija - Srbija najmanja razlika u radu na treninzima.

"Krivo mi je što nisam došao do Lige šampiona dok sam bio u Partizanu, koji je ove godine iznenadio i napravio taj veliki korak. Drago mi je zbog kluba i prijatelja u njemu i pratim sve što se događa".

Međutim...

"To je samo nekoliko utakmica, a onda opet samo domaća liga. Mnogo sam srećniji ovde".

Obradović podvlači da je prva sezona u inostranstvu uvek potrebna za adaptaciju na novu sredinu i upoznavanje sa njom, uključujući jezik kojim se govori.

"Kada sam došao, osjećao sam se kao da sam pao sa druge planete. Sve mi je bilo brzo, a došao sam u Saragosu. Uhvatio sam ritam tek u januaru... Mogu da mislim kako je u Barseloni ili u Realu".

Kao i prošle sezone, Saragosa je loše počela takmičenje u Primeri. Iz šest kola osvojila je samo tri boda, a minulog vikenda odigrala sa Sportingom iz Hihona 2:2 na svom stadionu. Reprezentativac Srbije postigao je autogol.

"Ljetos nije uložen novac u pojačanja, ostao je isti trener. U krizi smo, ali mislim da ćemo se izvući. Na meni je da pružim maksimum u svakom meču", rekao je Obradović, kojem ne bi smetalo kada bi ga Saragosa prodala već u januaru.

"Ostao bih u Španiji, ali dolazi u obzir i Njemačka. Igra se kvalitetan fudbal i stadioni su puni".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC