• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je ubio Vedrana Puljića?

Uprava FK Sarajevo nezadovoljna istragom o ubistvu navijača ovog kluba Vedrana Puljića. "Ako ovako nastave tražićemo nezavisnu istragu".

 Ko je ubio Vedrana Puljića? Izvor: MONDO

Navijač Sarajeva ubijen je prije godinu dana u Širokom Brijegu, a njegov ubica još nije priveden pred lice pravde, zbog čega su ogorčeni svi u FK Sarajevo i naravno porodica ubijenog Puljića.

Na pres konferenciji koja je u ponedjeljak održana u Sarajevu povodom godišnjice ubistva Vedrana Puljića bio je prisutan i Igor Puljić, Vedranov brat, koji je izrazio frustriranost činjenicom da se još uvijek ništa ne zna o smrti njegovog brata.

"Moja mama i ja hoćemo da znamo ko je ubica i motiv zbog kojeg je to uradio", rekao je Igor. I on je naglasio da nema povjerenja u pravosudne organe koji, kako tvrdi, nisu ništa uradili i smatra da će tako i ostati.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Zijad Blekić, rekao je da su članovi Uprave Sarajeva učinili sve što je bilo u njihovoj moći kako bi pomogli rasvjetljavanju tragičnog događaja i da su obavili nekoliko razgovora sa policijskim službenicima. On je istakao da je njihovo povjerenje u pravosudne organe izgubljeno i da UO razmišlja o novim koracima.

"Ukoliko se ovako nastavi sa rješavanjem slučaja, tražit ćemo nezavisnu istragu", rekao je vidno neraspoloženi Blekić.

Optužnica protiv osumnjičenih za ubistvo Vedrana Puljića još uvijek nije podignuta, a iz Tužilaštva Zapadno-neretvanskog kantona poručili su da je istraga u toku i da će za nekoliko mjeseci biti poznato više detalja.

Za ubistvo Puljića i ranjavanje još šest navijača FK Sarajevo osumnjičeni su Oliver Knezović i Dragan Vujović, policajac iz Ljubuškog.

Knezović je nekoliko dana nakon hapšenja pobjegao iz pritvorske jedinice u Širokom Brijegu pred očima osam sudskih policajaca. Knezović danas živi u Hrvatskoj gdje prima i vojnu penziju.

Policajac Vujović pušten je iz pritvora nekoliko dana poslije hapšenja, nakon odluke Dragice Šimić, predsjednice Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

U toku istrage obavljene su dvije rekonstrukcije događaja, a u tužilaštvu navode da će i nakon obavljanja rekonstrukcija morati obaviti dodatna ispitivanja vještaka koji su radili na slučaju.

U prostorijama FK Sarajevo napravljen je poseban kutak koji je posvećen tragično stradalom Vedranu Puljiću.

Članovi UO, igrači i stručni štab u ponedjeljak su se zaputili prema groblju Bare, gdje će položiti cvijeće na Vedranov grob.

Isto će uraditi i njegovi drugovi sa sjeverne tribine, koji će u 16.30 sati ispred stadiona Koševo krenuti u koloni prema groblju Bare.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC