• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rođendan Partizana - lopte za najzaslužnije

Sportska priča Partizana traje šest i po decenija. FK Partizan obilježiće rođendan dodjeljivanjem lopti najistaknutijim ličnostima.

 Rođendan Partizana - lopte za najzaslužnije Izvor: MONDO

Sportsko društvo Partizan proslavlja 65. rođendan, a Fudbalski klub kao njegov najznačajniji član obilježiće rođendan na originalan način.

Predsjednik FK Partizan Dragan Đurić saopštio je da će do decembra klub uručiti 65 lopti, kojima se igraju utakmice Liga šampiona.

"Nećemo vam otkrivati imena ličnosti kojima će lopte, sa potpisima fudbalera, biti dodijeljene. Biće to ljudi koji su obilježili istoriju kluba, koji su zadužili Partizan...Zašto lopta? Zato što je lopta najsavršeniji oblik i zato što se oko nje sve vrti", rekao je Đurić.

On je istakao da je Partizan ponosan na svoju istoriju, a posebno na 2010. godinu u kojoj je treći put zaredom postao šampion države i u kojoj je po drugi put ušao u Ligu šampiona.

"Po tome smo najuspješniji klub u regionu i možemo da kažemo da smo najuspješnija fudbalska organizacija u Srbiji i u regionu. Bio sam ponosan na žrijebu za Ligu šampiona u Monaku, kada mi je prišao predsjednik UEFA Mišel Platini i rekao: 'Bravo, Partizan!'. Očekujem da i naredne godine slavimo i opet slavimo ulazak u Ligu šampiona", rekao je predsjednik crno-bijelih.

Prvu fudbalsku utakmicu, Partizan je odigrao dva dana po osnivanju - 6. oktobra 1945. godine. Partizan je tada pobijedio reprezentaciju Zemuna sa 4:2 u sastavu: Čulik, Čolić, Beleslin, Čajkovski, Đurđević, Švaljek, Šereš (B. Mihajlović), Atanacković, Rupnik, Božović i Matekalo, koji je bio i prvi strijelac (dao je dva gola. Šereš i Rupnik po jedan). Trener je bio Franjo Glazer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC