• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Sa Pižonom u nove pobjede!

Igrači uvjereni da će promjena selektora pozitivno uticati na ekipu. Svi ističu da bi tri boda protiv Estonije mnogo značila pred gostovanje u Italiji.

 "ORLOVI": Sa Pižonom u nove pobjede! Izvor: MONDO

Srbiju očekuju nova iskušenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. Prva sa novim selektorom Vladimirom Petrovićem Pižonom. "Orlovi" će 8. oktobra ugostiti Estoniju, a četiri dana kasnije u derbiju grupe gostuju Italiji.

Okupljanje srpskih reprezentativaca počelo je u ponedeljak u hotelu Hajat. Igrači očekuju pobjedu u prvoj utakmici, koja bi predstavljala lijepu uvertiru za veliki okršaj u Đenovi.

Gojko Kačar je optimista pred naredne duele.

"Očekujem da pobjeđujemo i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", počeo je vezista Hamburgera.

On se nije složio da je derbi samo meč protiv Italije.

"Svaku utakmicu bi trebalo da doživimo kao derbi. Daćemo sve od sebe da zabilježimo pozitivan rezultat. Mislim da imamo kvalitet da pobijedimo svakoga", dodao je Kačar i osvrnuo se na promjenu selektora.

"Po nekom mom iskustvu, svaka promjena trenera donosila je pozitivne promjene. Na nama je da se što bolje priviknemo i da prihvatimo ono što Petrović bude tražio od nas", rekao je Kačar, koji nije imao prilike da u prošlosti radi sa Pižonom.

"Čuo sam sve pozitivno o njemu. Vjerujem da ćemo dobro raditi i sarađivati."

Kačaru je konačno krenulo i u Bundesligi. Bivši fudbaler Vojvodine bio je strijelac za HSV u pobjedi nad Kajzerslauternom (2:1).

"Taj gol mi je vrlo bitan. Prije svega, mnogo mi znači na psihološkom planu. Imao sam čudan period. Potrebno je bilo vrijeme da se priviknem na novu sredinu."

Za razliku od Kačara, karijera Branislava Ivanovića je i te kako vezana za novog selektora.

"Petrović je imao veliki uticaj na moju karijeru. Uostalom, kod njega sam debitovao za mladu reprezentaciju", podsjetio je defanzivac Čelsija.



Desni bek nije siguran da li će tu poziciju zadržati i kod novog selektora.

"Morate njega da pitate gdje ću da igram. Najvažnije je da sam spreman."

Ivanović kaže da su ciljevi, bez obzira na promjene u reprezentaciji, ostali isti.

"Za nas bukvalno od naredne utakmice počinju prave kvalifikacije. Imamo kvalitet i bitno je da pobjeđujemo i da trijumf protiv Estonije bude lijepa uvertira za duel sa 'azurima'. U Đenovi nemamo šta da izgubimo", ističe Ivanović i poziva na oprez protiv Estonije.

"Još ne razmišljam o Italiji. Estonija nam je prioritet, igrali su dobro protiv Italije, postigli prvi gol... Istočni stil nam ne odgovara, baš kao što nam ni Slovenci nikako ne leže", zaključio je Bane Ivanović.

Priliku da nastupi za reprezentaciju ponovo će imati i Slobodan Rajković.

"Iza mene je turbulentan period, suspenzija, povrede... Ali, to je sada prošlost, okrećem se budućnosti."

Rajković je naglasio da ga Radomir Antić nijednom nije pozvao u državni tim i da je to dosta usporilo razvoj njegove karijere. Iznenadio se kada je dobio poziv od novog selektora.

"Zahvaljujem se na povjerenju, a sada je na meni da se dokažem. Ova reprezentacija je pokazala da ima kvalitet, da je ozbiljna i ne vidim da neko može da nam napravi problem."

Fudbaler Vitesea u posljednje vrijeme pruža odlične partije. "U Holandiji sam odigrao sve utakmice i tri puta sam bio u timu kola," pohvalio se Rajković. On se u Beogradu pojavio sa longetom na ruci zbog povrede ligamenata.

Željko Brkić poslije lošeg izdanja sa Slovenijom očekuje pobjedu protiv Estonije.

"Sada moramo mnogo bolje i da utakmicu sa Italijom dočekamo u što boljoj atmosferi."

I golman Vojvodine je prokomentarisao promjenu selektora.

"To je normalno, mi smo svi profesionalci. Treneri se mijenjaju, kada je riječ o tome imam iskustav u Vojvodini. Upoznao sam se sa novim selektorom i mislim da to neće predstavljati problem. Štaviše, postojaće nova želja za boljom igrom i dokazivanjem. Mislim da slijedi nova priča i izlazak iz rezultatske krize koja se malo i vještački stvorena", zaključio je Brkić.

Reprezentativci će u utorak obići "kuću fudbala" u Staroj Pazovi.

Radomir Antić započeo je takmičenje pobjedom protiv Farskih Ostrva i remijem protiv Slovenije u Beogradu, poslije kojeg je i došlo do razlaza sa Fudbalskim savezom Srbije.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC