• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Izvinjavam se što ne znam

Trener Partizana poručio da će sljedeće godine znati kako da vodi ekipu kroz prvenstvo i Ligu šampiona. Žestoko razočaran ponašanjem igrača.

 Stanojević: Izvinjavam se što ne znam Izvor: MONDO

Partizan je poražen poslije 39 prvenstvenih utakmica. "Skalp" šampionu uzela je Vojvodina. Time su crno-bijeli svrgnuti sa vrha tabele. Preciznije, Crvena zvezda je ostala usamljena na čelu superligaške kolone, sa tri boda prednosti.

Poraz svakako boli, ali više od toga trenera Partizana, Aleksandra Stanojevića, boli ponašanje igrača. Crno-bijeli su bili akteri čestih gužvi na terenu stadiona Karađorđe, bilo je i rasprava, svađa, čak i udaraca.

Epilog su četiri crvena kartona, po dva na obe strane (Tomić, Smiljanić iz Partizana, Lazetić, Merebašvili iz Vojvodine).

"Ja sam u Partizanu 16 ili 17 utakmica i poraz je morao da se desi. Nikada nije dobro kada se izgubi. Međutim, najveće razočaranje za mene je ponašanje naših igrača", počeo je Stanojević analizu nedjeljne utakmice.

"Svejedno je da li su isprovocirani ili nisu, igrači Partizana ne smiju tako da se ponašaju. Ja snosim najveću krivicu, jer sam zadužen da to spriječim. Ako se iko od nas opet bude tako ponašao, neće više nositi dres Partizana. Ukoliko se to nastavi, onda ni ja ne zaslužujem da budem ovdje".

Već je razgovarao sa vinovnicima incidentnih situacija.

"Svaki igrač ima opravdanje zašto se to desilo. Kad predstavljaš Partizan, nema opravdanja, šta god da prethodi tome. Stalno smo u nekim paranojama da nam neko nešto namjenski radi. Hteo sam već sada da reagujem drastično, ali sam odustao i rekao - sljedeći put kazna je udaljenje - ili moje ili nekog ko to uradi", dodao je šef struke Partizana.

"Igrač Partizana je iznad svih njih. Znate šta je Partizan? Ide Partizan, pa velika praznina. I igrač Partizana mora da bude spreman na sve. I treba svi da budu protiv nas, kad smo najbolji - tri godine uzastopno smo prvaci, sada smo i učesnici Lige šampiona. Prirodno je da su svi protiv nas, svejedno da li na sportski ili na nesportski način. I treba tako da bude. Presrećan sam kad je tako. Volio bih samo da sudije zaštite ekipe koje žele da igraju".

Ipak, Novosađani su zasluženo pobijedili.

"Vojvodina je u meč ušla mnogo čvršće, jače i angažovanije. Razloga za to ima više. Možda je neke igrače trebalo da odmorim i rotiram, možda ih nisam dovoljno ubijedio da uđu sa 200 odsto mogućnosti, kao u sve prethodne utakmice. Ali, kod igrača Partizana ne treba da se dovodi u pitanje motivacija. Daleko od toga da neko od njih nije želio pobjedu, ali bukavlno su nas pobijedili na motiv i na duele, jer su dobili sve do jednog. To je za mene poražavajuće. Ja preuzimam najveći deo odgovornosti", podvukao je Stanojević uz podsjećanje da je Vojvodinu i ranije smatrao ozbiljnim konkurentom u borbi za titulu.



Partizan je 2003. godine dobio svih šest prvenstvenih utakmica koje su prethodile mečevima u Ligi šampiona, a nije pobijedio u tri koje su došle poslije duela sa Portom, Marsejom i Realom.

Izgubio je u Smederevu, remizirao je sa kulskim Hajdukom i ubjedljivo je poražen od Zvezde (0:3), i to poslije duela sa Realom u Beogradu.

Te sezone crveno-bijeli su ubjedljivo stigli do titule.

Sada je kiks napravio i prije i poslije okršaja sa "tobdžijama" - protiv Spartaka je osvojio samo bod (0:0), a od Vojvodine je poražen (0:2).

"Nemam prethodno iskustvo učešća u Ligi šampiona, pa da znam kako ekipa izgleda poslije takve utakmice. U Srbija nema trenera sa takvim iskustvom da bih se sa nekim posavjetovao. Mateus nije ovdje, pa ne mogu da pričam ni sa njim", rekao je Stanojević i nastavio:

"Ja se izvinjavam što ne znam. Vjerovatno ću sljedeće godine kad budemo igrali Ligu šampiona imati to iskustvo".

Arsenal je, ipak, uzeo danak.

"Primjetio sam da su igrači emotivno ispražnjeni, ali imali smo pet dana za oporavak, imali smo derbi pred sobom i odličan fudbalski ambijent u Novom Sadu. Daleko od toga da možemo da tražimo alibi u ispražnjenosti. Kakav alibi porad onakvog ambijenta?!", pohvalio je Stanojević atmosferu na stadionu Karađorđe.

Trener Partizana priznaje da je teško izdržati ritam igranja u prvenstvu i Ligi šampiona.

"Ne bih menajao ovu situaciju ni za šta na svijetu. Možda sam pogriješio što nisam pojedine igrače odmorio. Ali, kako da odmorim Klea ili Sašu Ilića?", nastavio je Stanojević.

"Neću nikad doći u situaciju da kažem da nam je žao što smo ušli u Ligu šampiona. Pa sve što radimo - radimo da bismo ušli u Ligu šampiona. A ne da pričamo da nam je prvenstvo važnije. S druge strane, ne možemo ni protiv Arsenala da izvedemo rezervni tim. Nećemo da idemo linijom manjeg otpora i da kažemo da ne možemo. Da sezona tek sada počinje, potpisao bih ovakav scenario. Moramo da nađemo balans".

Na opservaciju da je mogao da se konsultuje sa menadžerom Arsenala, Arsenom Vengerom, Stanojević je dodao:

"On ne igra u srpskoj ligi. Oni imaju drugačiji način funkcionisanja".

Stanojević se konsultovao sa Albertom Nađom, koji je 2003. igrao u Ligi šampiona, a sada je koordinator u Humskoj 1.

"Kaže da se tada nije mnogo rotiralo u ekipi, a Zvezda je pobegla 14 bodova".

Partizanu u srijedu slijedi odložena utakmica šesnaestine finala Kupa u Apatinu, a po završetku obaveza reprezentacije igraće protiv Smedereva, Brage i Crvene zvezde.

Crno-bijeli treniraju bez reprezentativaca (Kizito, Lazevski, Stojković, Petrović, Moreira, Brašanac, Savić), bez povređenih (Krstajić, Boja, Nastasić), a za gostovanje u Apatinu ne mogu da računaju ni na suspendovane, Tomića i Smiljanića.

"Ne mogu dvojica igrača Partizana da dobiju crvene kartone pred eliminacionu utakmicu", jasan je šef struke aktuelnog šampiona.

"Na raspolaganju su nam desetorica prvotimaca. Priključili smo im petoricu omladinaca. Imamo mnogo dobrih deset igrača i nemamo pravo da kukamo", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC