• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus već potpisao Edina Džeku?

U transferu koji bi trebalo da bude obavljen u junu 2011. godine, Džeko će otići u Juventus, a Sisoko u Volfsburg plus deset miliona evra.

 Juventus već potpisao Edina Džeku? Izvor: MONDO

U utorak ujutru na italijanskim novinarnicama tiražni "Il Korijere Delo Sport" osvanuo je sa naslovom: "Juve, evo ga Džeko opet!"

U podnaslovu piše da će reprezentativac BiH u junu postati fudbaler crno-bijelih iz Torina, a da će u suprotnom smjeru otići defanzivni vezista Mohamed Sisoko. Navodi se i da će Volfsburg od svega zaraditi 30 miliona evra, ali na pomalo čudan način.

"Korijere" dodaje da je predsjednik Juventusa Andrea Anjeli ovaj transfer dogovarao svakodnevno još od kada je Brazilac Dijego ljetos prešao iz redova "bjankonera" u Volfsburg. Mnogi su još tada očekivali trampu Dijego za Džeku, ali je do dogovora došlo drugim putem i za godinu dana "zakašnjenja".

Na koji je način Dijego bio dio "dila" za Džeku, objasnio je novinar "Korijerea".

Brazilac je prodat Volfsburgu za deset miliona evra, uprkos činjenici da na tržištu vrijedi duplo više. Druga "rata" biće Sisoko, koji vrijedi takođe deset miliona evra.

I poslije svega, Juventus će treću ratu isplatiti "vukovima" u suvom novcu - deset miliona evra.

Većina će se složiti da je Volfsburg za igrača, koji već dvije sezone uporno ponavlja da želi da ode, uspio da dobije dva odlična fudbalera, Dijega i Sisoka, plus "injekciju" od deset miliona evra sa kojom može da se kupi i treće ozbiljno pojačanje.

Postoje i prve najave koji će to "treći" igrač biti. Volfsburg navodno želi da za deset miliona evra kupi Argentinca Maksija Lopeza iz Katanije.

S druge strane, Juventus će dobiti igrača, čiji kvaliteti nisu nikako sporni, ali je pitanje kako će se Džeko adaptirati i nositi sa italijanskim stilom fudbala, koji je značajno defanzivniji od "trči i pucaj" filosofije većine bundesligaša.

Edin Džeko rođen je 17. marta 1986. godine u Sarajevu i za Volfsburg je od jula 2007. godine do danas postigao 79 golova na 125 mečeva, što je rijetko dostižan procenat uspješnosti za mnoge fudbalere u Bundesligi i Evropi.

Za reprezentaciju BiH postigao je 16 golova na 29 mečeva, a u utorak ujutro odradio je prvi trening "zmajeva" pred dvoboj sa Albanijom u petak u Tirani.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC