• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli, pamet u glavu!

BSK iz Batajnice i Timok dovoljan su razlog da niko u Humskoj ne shvati olako duel sa posrnulom ekipom Mladosti u Lučanima (srijeda, 6. oktobar, 15.00).

 Crno-bijeli, pamet u glavu! Izvor: MONDO

Već na prvi pogled unazad ka Partizanovim pohodima u nacionalnim Kup takmičenjima, a nije potrebno otići dalje od posljednjeg Kupa tada već na pola rasparčane SFRJ, u sezoni 1991/92, u oko upadaju drastične suprotnosti...

Od osvajanja Kupa na stadionu najvećeg rivala, pa do ispadanja u prvom kolu od amaterskih klubova.

Sva posrtanja, a bilo ih je i uvijek su bila posljedica pomisli da će se neko lako predati u 90 minuta, trebalo bi da budu samo opomena sadašnjem timu Partizana, koji umoran, suspendovan, ispovređivan, "skrpljen" sa omladincima, u srijedu putuje u Apatin da igra protiv "neke tamo" Mladosti.

A sve, samo nedelju dana poslije susreta sa Arsenalom u Ligi šampiona...

Kako motivisati ekipu pred susret sa timom, koji se takmiči u dva ranga nižem takmičenju? To je bilo pitanje za trenera crno-bijelih Aleksandra Stanojevića, pred susret šesnaestine finala Kupa Srbije: Mladost - Partizan, srijeda, 6. oktobar, 15.00, Stadion Rade Svilar.

"Kada igrate Kup, a svi dobro znamo šta se događalo u prošlosti, da se ispadalo u prvom kolu, činjenica da nema popravnog bi trebalo da bude dovoljna motivacija... Moramo bez obzira na svu istrošenost, a mi smo već odigrali utakmica koliko se odigra za polusezonu, da odigramo maksimalno i bez traženja opravdanja, jer ćemo posle imati veliku pauzu", rekao je Stanojević, koji je u ponedeljak imao veliki broj razgovora unutar kluba zbog svega što se dogodilo u nedelju u derbiju Superlige u Novom Sadu.

Tada je Vojvodina nanijela prvi poraz Partizanu u prvenstvu (2:0), a dvojica igrača šampiona Srbije, Nemanja Tomić i Milan Smiljanić, isključena su zbog krajnje nesportskog ponašanja.

Predsjednik kluba Dragan Đurić najavio je kazne?

"To je za sada interna stvar. Bio je Sekretarijat naravno, a ja sam imao razgovor (sa Upravom) nevezano za Sekretarijat. Postoji pravilnik po kojem se kažnjava svaki pojedinac za svoje ponašanje, bez obzira da li je on isprovociran ili nije... Na Sekretarijatu smo pričali i o nekim drugim stvarima, ne samo o ponašanju igrača, a sigurno će biti kažnjen svako adekvatno onome što je uradio", najavio je Stanojević, koji će dobrim dijelom i zbog suspenzija igrača morati bukvalno da "krpi" tim pred put u Apatin.

Čak petoricu omladinaca trener Partizana pozvao je da pomognu...

"Imamo određenih kadrovskih problema, jer imamo dosta reprezentativaca i hvala Bogu da je tako. Ali, imamo suspendovanih i povrijeđenih igrača, tako da moramo da priključimo pet igrača iz Omladinskog pogona. Ipak, mi smo Partizan i putujemo tamo sa namjerom da pobijedimo i da poslije toga odemo na odmor i polako se pripremimo za ono što nas čeka", rekao je Stanojević i dodao:

"Imamo samo 13 igrača iz Prvog tima, uključujući i rezervnog golmana. Ipak, sigurno je će opet igrati Kleo, Ilić, Kamara, Jovanović, Stanković... To je dosta dobra ekipa i ne vidim razlog za nikakvu brigu", ostao je optimista mladi trener Partizana, koji je dan poslije poraza od Vojvodine priznao da možda u ovom trenutku ne zna kako da oporavi ekipu od utakmice kakva je bila ona sa Arsenalom za pet dana...

Sada će imati drugi problem. Kako da motiviše ekipu...

"Znamo šta znači Kup, znamo da je to još jedan trofej koji je potrebno osvojiti", rekao je.

U reprezentativne selekcije su pozvani: Stojković, Petrović, Savić, Kizito, Lazevski, Brašanac i Moreira. Odranije su povrijeđeni: Krstajić, Miljković, Boja, a crvene kartone u Novom Sadu dobili su Smiljanić i Tomić. To sve čini da je Stanojević bio prinuđen da pozove u pomoć za meč u Apatinu petoricu omladinaca: Mulćana, Ilisića, Cvjetkovića, Slepčevića i Aksentijevića.

Partizan je u svojoj istoriji dva puta gostovao u Apatinu, 2007. godine bilo je 3:0 za crno-bijele, a naredne 2:0. Ove sezone, u Srpskoj ligi grupa Sjever, Apatinci se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli i svakako da ne predstavljaju veliku opasnost za šampiona.

Ali, nisu predstavljali ni fudbaleri BSK Batajnice, koji su 31. jula 1996. godine, takođe u šesnaestini finala Kupa SR Jugoslavije, pobijedili Partizan na svom terenu sa 3:1.

Do danas, to je ostao najveći "blam" slavnog kluba u Kupu, a valjalo bi pomenuti i eliminaciju u osmini finala Kupa Srbije i Crne Gore, kada je nižerazredni Timok iz Zaječara izborio 1:1 u Humskoj, a potom izbacio Partizan boljim izvođenjem penala.

Između brojnih trijumfa u Kupu, 2009, 2008, 2001, 1998, 1994, 1992. i pre toga, kao i plasmana u finala 1999, 1996, 1993. i pre toga, kao i nastupa u polufinalima, 2010, 2007, 2005 i 2004. godine, provukle su se još neke neprijatne epizode.

Tako je u osmini finala Kupa u sezoni 1999/2000, Zemun eliminisao Partizan poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 4:3). Dvije sezone uzastopno, 2001/02, 2002/03, bolji od crno-bijelih u četvrtfinalu Kupa bili su fudbaleri Železnika, od čega je jednom bilo 1:4 na Topčideru...

Sve to govori da u 90 minuta svašta može da pođe po zlu.

Stoga, crno-bijeli, pamet u glavu!

REZULTATI ŠESNAESTINE FINALA:

BSK Borča - Srem 1:1, penalima 3:5
Donji Srem - Rad 0:2
Sloga Kraljevo - Crvena zvezda 0:3
Spartak Zlatibor Voda - Novi Pazar 2:1
Mokra Gora - Smederevo 1:1, penalima 8:9
Srem Jakovo - Javor 2:2, penalima 5:4
Sinđelić Niš - Čukarički Stankom 2:0
Sloga Petrovac - Vojvodina 0:2
Borac Čačak - Inđija 2:0
Teleoptik - OFK Beograd 2:1
Proleter - Napredak Kruševac 1:0
Metalac - Novi Sad 1:1, penalima 5:3
Jagodina - Bežanija 4:0
Mladi Radnik - Sloboda Sevojno Point 1:3
Hajduk Kula - Kolubara 0:0, penalima 4:5
Mladost Apatin - Partizan (srijeda, 6. oktobar, 15.00)

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC