• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH: Borčeva mašina gazi redom

Borac nastavio pobjednički niz trijumfom protiv Slobode, Željo dobio derbi protiv Čelika. Na osam utakmica 9. kola Premijer lige 28 golova.

 PREMIJER BIH: Borčeva mašina gazi redom Izvor: MONDO

Pauza u Premijer ligi BiH zbog održavanja opštih izbora proteklog vikenda očigledno je godila strijelcima. U osam utakmica 9. kola Premijer lige BiH odigranih u utorak postignuto je čak 28 golova, ili 3,5 po utakmici.

Lider na tabeli Premijer lige BiH banjalučki Borac nastavio je pobjednički niz i upisao šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu trijumfom nad Slobodom 2:0.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Stajić i Nikolić.

Golman Borca Asmir Avdukić još jednom je sačuvao netaknutu svoju mrežu pa računajući Premijer ligu BiH, Kup BiH i Kup RS, ona miruje već 634 minute.

U derbiju 9. kola Željezničar je savladao Čelik i to nakon preokreata u drugom poluvremenu. Gosti su poveli u 68. minutu preko Purića, da bi domaćin uzvratio nakon samo četiri minute preko Savića, a popruni preokret tima sa Grbavice uslijedio je u 81. minutu kada je Višća zabio za konačnih 2:1.

Čak osam golova viđeno je u Travniku, gdje je istoimeni domaćin rezultatom 5:3 savladao Slaviju i tako ju pretekao na tabeli.

Široki Brijeg takođe je postigao pet golova, ali je ostvario ubjedljiviji trijumf pošto je Drina uspjela da samo jednom zatrese mrežu - 5:1.

Het-trik je postigao Šilić, a dva gola dodao je Vagner za trijumg Širokog Brijega kojom je ostavio ekipu iz Zvornika "zakucanu" za dno tabele. Drina je u devet utakmica samo jednom slavila i jednom odigrala neriješeno uz sedam poraza, pa ih samo četiri osvojena boda već sada svrstavaju u favorite za putnike u niži rang.

Na dnu tabele, samo stepenicu više, je i Budućnost iz Banovića koja je u utorak poražena u Prijedoru 2:1, a istim rezultatom Leotar je savladao Velež i upisao treću pobjedu ove sezone.

Olimpik je pobjedom nad Zrinjskim izbio na treće mjesto na tabeli, a jedini gostujući bod osvojilo je Sarajevo koje je remiziralo 1:1 na gostovanju u Gradačcu kod Zvijezde.

Rezultati 9. kola Premijer lige BiH:

Rudar P. - Budućnost 2:0
Olimpik - Zrinjski 2:0
Zvijezda - Sarajevo 1:1
Travnik - Slavija 5:3
Leotar - Velež 2:1
Široki Brijeg - Drina 5:1
Borac - Sloboda 2:0
Željezničar - Čelik 2:1

Tabela: Borac 22, Željezničar 18, Sarajevo 17, Olimpik 16, Travnik 15, Široki Brijeg 15, Zvijezda 14, Zrinjski 13, Slavija 13, Rudar P. 12, Leotar 11, Velež 10, Čelik 9, Sloboda 8, Budućnost 7, Drina 4 boda

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC