• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zečević: Ne miješam se u rad uprave Partizana

Poslije pune tri decenije, Žarko Zečević sada gleda Partizan "drugim očima", ali istim srcem. Ponosan je na "Zemunelo", hvali sadašnju upravu crno-bijelih.

 Zečević: Ne miješam se u rad uprave Partizana Izvor: MONDO

Nekadašnji generalni sekretar FK Partizan, Žarko Zečević, već tri godine nije na toj funkciji, ali prati dešavanja u klubu. Za vrijeme njegove vladavine svašta se dešavalo sa Partizanom, a 2003. godine ostvaren je najveći uspjeh u novijoj istoriji plasmanom u Ligu šampiona.

U intervjuu "Sportu", Zečević je rekao da se ne miješa u rad sadašnje uprave kluba, presrećan je zbog novog plasmana Partizana u Ligu šampiona, a čudi se što ga neki povezuju sa ruskim "Gaspromom" i odlukom te kompanije da bude generalni sponzor Crvene zvezde.

Kao svoj najveći poslovni uspjeh naveo je izgradnju Sportskog centra "Zemunelo" i žali zbog toga što u njegovoj eri nije napravljen novi stadion crno-bijelih.

"Otkako sam prije tri godine otišao iz Humske, ne miješam se u rad klube. Smatram da nikome nije potreban pokrovitelj, pa ni sadašnjim profesionalcima u klubu. Nisam čovjek iz sjenke, navikao sam da živim na suncu. Moja deviza je - jednom Partizan, uvijek Partizan, i u tu ljubav mi ne dirajte", rekao je Zečević.

Sa Nenadom Bjekovićem i Ivanom Ćurkovićem godinama je činio nedodirljiv upravljački trio. Sa njima se danas privatno druži...

"Sa Bjekovićem se viđam svaki drugi dan, na rekreaciji. Trčimo po tri kilometra i ćaskamo o mnogim temama, kao da se spremamo za predstojeću olimpijadu u Londonu. Viđam se i sa Ćuretom, bio je izuzetno mudar predsjednik Partizana. naša srpska šteta je što ne umijemo da prepoznamo ljude koji kao pojedinci imaju vanserijske veze u svijetu sporta u Evropi i u svijetu", kaže Zečević.

Ponosan je na to što su njih trojica izgradili Partizanov trenažni centar u Zemunu. "Izgradili smo ga za 15 miliona maraka, gradili smo ga i dograđivali i doveli do savršenstva. Sada vrijedi više od 20 miliona evra. Partizan je uvijek odlikovala dobra organizacija i tehnologija rada".

Ipak, žali što nije napravljen novi stadion Partizana, a to je, kako tvrdi, "bila već gotova stvar".

"Imali smo inostranog investitora koji je garantovao 300 miliona evra. Da smo počeli radove 2006. godine, Partizan bi Arsenal dočekao u novom super modernom objektu, koji bi bio jedan od najmodernijih u Evropi i svijetu. Šteta, velika šteta što to nije realizovano", jadikuje nekadašnji generalni sekretar FK Partizan.

Zečević izuzetno cijeni sadašnjeg predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, nazivajući ga "najboljim sportskim radnikom naše zemlje u posljednje dve decenije". Tu ocjenu potkrepljuje izgradnjom novog sportskog centra FSS u Staroj Pazovi, ali i time što "Karadžić mudro i pragmatično vodi srpski fudbal".

Upitan zašto "Gasprom" nije sponzor Partizana, već Crvene zvezde, Zečević je odgovorio da sa tim nema nikakve veze.

"Ne znam ko je lansirao priču da 'Gasprom' uopšte dolazi u Partizan. On nije moja krvna grupa. Ja radim u gasu, a 'Gasprom' je nafta...", kaže Zečević.

Zečević se i dan danas viđa sa starim kolegom i prijateljem iz Crvene zvezde Vladimirom Cvetkovićem, koji je takođe bio generalni sekretar. "Bar jednom mjesečno smo na ručku kod Pere u Radmilovcu, na dobrom ribljem paprikašu".

Dok je Zečević bio generalni seketar Partizana realizovano je oko 200 transfera igrača, a on ponosno ističe da se nijedan fudbaler nije požalio, niti je imao problema.

A kao jedini "propust" u transferima navodi primjer Vujadina Stanojkovića. "Vodio sam ga na probu u Englesku, tamo smo bili pet dana, da bi mi poslije svega predsjednik kluba rekao da ne žele beka nego centarfora! I sad se slatko nasmijem kad se sjetim te situacije. I tada sam donio odluku da nijedan igrač reprezentativnog formata ne može na probnu utakmicu".

Omiljeni fudbaleri bili su mu Predrag Mijatović, Milko Đurovski, Fadilj Vokri, Srečko Katanec, Zlatko Zahović, Mateja Kežman, Ivan Tomić, ali dvojicu ipak izdvaja: "Gordan Petrić i Vokri su bili najstabilniji".

Kada je riječ o trenerima sa kojima je sarađivao tokom pune tri decenije rada u Partizanu, Zečević bez oklijevanja pominje dva imena - Ivica Osim i Ljubiša Tumbaković. "Oni su jedinstveni, nedostižni".

Zečević je uvjeren da će Partizan i ove sezone, odnosno po četvrti put uzastopno biti šampion Srbije, jer "ima najbolji tim u državi".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC