• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA prijeti Izraelcima zbog Palestinaca

UEFA bi mogla rigorozno da kazni Fudbalsku federaciju Izralea, ukoliko vlada te države nastavi da maltretira palestinske sportiste.

 UEFA prijeti Izraelcima zbog Palestinaca Izvor: MONDO

U tom slučaju, evropska kuća fudbala bi onemogućila Izraelcima da se takmiče, piše lokalna štampa.

Predsjednik UEFA Mišel Platini je prošle nedelje u razgovoru sa predsjednikom Olimpijskog komiteta Palestine, Đibrilom Radžubom, rekao da će se maksimalno angažovati da Izrael bude isključen iz svih evropskih takmičenja ukoliko državne vlasti, iz "bezbjednosnih razloga", i dalje budu sprečavale palestinske fudbalere da dolaze na utakmice svog nacionalnog tima.

"Prihvatili smo Izraelce i dozvolili im da igraju u Evropi, ali to znači da oni moraju da prihvate naša pravila koja zahtijevaju da se svim fudbalerima omogući potpuna sloboda kretanja. Ako Izrael to ne želi da poštuje, snosiće ozbiljne posljedice koje mogu da podrazumijevaju i isključenje iz Evropske zone", rekao je Platini.

Predstavnik za štampu UEFA poručio je da ne može ni da potvrdi ni da demantuje tu izjavu, jer se radilo o privatnom razgovoru dvojice funkcionera.

Zabrinutost zbog ponašanja izraelskih vlasti u utorak je izrazio i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komitata Žak Rog, koji je prvi put otkako je na toj funkciji posjetio Zapadnu obalu.

"Sportski svijet je jednoglasan u zahtjevu da su sve vlade dužne da sportistima omoguće slobodno kretanje. MOK je sportska, a ne politička organizacija i uradiću sve da pokušam da riješim problem koji imaju palestinski sportisti", rekao je Rog, koji je na Zapadnoj obali prisustvovao prijateljskoj utakmici između Palestine i Jordana.

Predsjednik MOK-a potom je otputovao u Izrael, gdje će u razgovoru sa predsjednikom Šimonom Peresom i drugim državnim zvaničnicima pokušati da ubijedi vlasti da više ne prave probleme palestinskim sportistima.

Predstavnik za štampu Olimpijskog komiteta Palestine Bilal Abualariš rekao je da nacionalne federacije imaju velikih problema da organizuju treninge i utakmice, jer većina reprezentativaca igra u inostranstvu, a nikada se ne zna koga će Izraelci pustiti da uđe na Zapadnu obalu.

Na utakmici fudbalske reprezentacije u utorak nije bilo kapitena Ahmeda Kaškaša, jer su ga Izraelci vratili sa granice sa Jordanom.

Izraelci sve te optužbe odbaciju, a predstavnik za medije ministarstva odbrane Gaj Inbar rekao je da "Izrael nema ništa protiv sportista, već u nekim slučajevima postoji zabrinutost zbog određenih pojedinaca".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC