• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kjelini: Trener nam brani da "bijemo" Krasića

"Ali, ako bude prilike da ga malo 'potkačimo', nećemo se ustručavati", kaže Kjelini, koji uz Bonućija u superlativima priča o Krasiću.

 Kjelini: Trener nam brani da "bijemo" Krasića Izvor: MONDO

Dok se Italija i Evropa, malo u Seriji A, malo u Ligi Evrope, dive potezima Miloša Krasića u dresu Juventusa, njegovi saigrači imaju tu privilegiju da ga gledaju svakodnevno na treninzima.

Upravo zbog toga, reprezentativci Italije iz redova Juventusa: Đorđo Kjelini (26 godina, 35 utakmica, 2 gola), Leonardo Bonući (23, 5, 2), Simone Pepe (27, 20, 0) i Klaudio Markisio (24, 7, 0), kada pričaju o predstojećem duelu između Italije i Srbije u Đenovi (utorak, 12. oktobar), najviše govore upravo o Krasiću.

Kolika opasnost "azurima" prijeti od srpskog veziste, Kjelini je pokušao da opiše sljedećim riječima:

"Svi se nadamo da će se Miloš prehladiti".

Kjelinijev i Krasićev kolega iz Juventusa, defanzivac Bonući, rekao je:

"Ukoliko taj vješti dribler uspije da te 'okrene' onda utakmica može lako da bude riješena".

Dakle, o Krasiću samo riječi hvale iz tabora Italijana... U strahu da bi u žaru borbe jedan od četvorice Juventusovih reprezentativaca mogao da potkači Krasića malo jače nego što je potrebno, trener "Stare dame" Luiđi Del Neri poručio je Kjeliniju, Bonućiju, Pepeu i Markisiju da "ne smiju da biju saigrača".

"Del Neri je nama, Juventusovim defanzivcima, rekao da budemo pažljivi kada je lopta kod Krasića, jer je jako potreban našem klubu", dodao je Kjelini, koji je potom dodao:

"Ali, ako bude prilike da ga malo 'potkačimo', nećemo se ustručavati", rekao je Kjelini uz osmijeh.

"Krasić je veoma konkretan fudbaler, sposoban da donese prave odluke na terenu u sekundi. Znao sam od ranije da je talentovan, ali nisam očekivao da će se tako brzo adaptirati na Juventus i Italiju. On je vratio svjetla na našu pozornicu, kada je u jednom trenutku pao potpuni mrak na nas", pohvalio je Kjelini svog saigrača, a uskoro i rivala na terenu.

S druge strane, kada govori o meču kvalifikacija za EURO 2012 u Đenovi, Krasić ne priča o sebi, već samo o snazi cijelog srpskog tima.

"Nema razloga da budemo uplašeni i zabrinuti... Prirodom stvari, Italijani su ti koji se pomalo plaše našeg nacionalnog tima", rekao je Krasić, koji je svakako jedan od fubalera o kojem se najviše priča i piše na Apeninima ove sezone.

Dok pričaju o njemu, Krasić napominje da su svi reprezentativci Italije svjesni kolektivne snage "orlova".

"Znaju oni da smo mi prije svega dobar tim. Znaju vrijednost naših fudbalera i siguran sam da i oni očekuju veliku borbu na Luiđi Ferarisu", dodao je Krasić.

Srbija prvo u petak, 8. oktobra, igra meč trećeg kola Grupe C protiv Estonije u Beogradu, a potom četiri dana kasnije putuje u Đenovu.

Italijani u petak gostuju u Sjevernoj Irskoj, a kada 25. marta budu nastavljene kvalifikacije za EP u Poljskoj i Ukrajini, Italijani će putovati u Sloveniju, a Srbi dočekati Sjevernu Irsku.

Poslije dva odigrana kola, Italija ima šest bodova, Srbija četiri, Sjeverna Irska i Estonija po tri, Slovenija jedan, a Farska Ostrva nula.

Pobjednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija izboriće direktan plasman na EURO 2012, dok će ostale drugoplasirane ekipe igrati baraž.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC