• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Marvijk i Krojf "udarili" po De Jongu

Selektor Holandije rekao da je sramota i neprihvatljivo kako vezista Sitija igra i lomi noge. Krojf podržao Van Marvijka.

 Van Marvijk i Krojf "udarili" po De Jongu Izvor: MONDO

Najdžel De Jong, holandski kostolomac iz Mančester sitija, nije se našao na spisku selektora Berta Van Marvijka za predstojeće kvalifikacione utakmice sa Moldavijom i Švedskom iako je prethodno bio standardan član reprezentacije.

Kapiten "lala" iz Bajerna, Mark Van Bomel, nedavno je podržao vezistu Sitija, koji je za samo šest mjeseci dvojici protivničkih igrača slomio nogu - Stjuartu Holdenu iz Boltona i nedavno Hatemu Ben Arfi iz Njukasla.

Za razliku od Van Bomela, selektor Van Marvijk je oštro kritikovao De Jonga, koga je "precrtao" zbog grube igre.

"Jednostavno, pretjerao je. Sramota je to što radi. U takvim situacijama nema pobjednika - Ben Arfa je teško povrijeđen, Najdžel je na udaru kritika, a ja moram da pravim tim bez jednog od ključnih igrača", izjavio je Van Marvijk.

"Nisam dugo razmišljao. Njegovi metodi su neprihvatljivi. Nije mu prvi put. I ranije je povrijeđivao igrače i razgovarali smo o tome. Sada je pretjerao", dodao je prvi holandski stručnjak.

Van Marvijk nije uspio da lično saopšti odluku De Jongu da ga neće zvati.

"Nisam uspio da ga dobijem od ponedeljka. Nisam ponosan zbog toga što sam uradio (prim.aut. nepozivanje De Jonga), jer je cijela situacija tužna", zaključio je Van Marvijk.

Isto kao selektor razmišlja i legenda holandskog fudbala, Johan Krojf. On je poručio De Jongu da mora da promijeni stil igre inače će ga to skupo koštati - na primjer, trajnog gubitka mjesta u reprezentaciji. Krojf je podržao potez Van Marvijka.

"De Jongu je to drugi ili treći put da prelazi granicu", rekao je Krojf.

Pored dva loma noge, De Jong je ostao upamćen i po grubom startu na Španca Ćabija Alonsa u finalu minulog Svjetskog prvenstva.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC