• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aguero i Klop najbolji u januaru, obojica pišu istoriju

Autor mondo.ba

Centarfor Sitija i trener Liverpula ponijeli priznanja kojima su oborili rekorde

 Serhio Aguero rekorder Premijer lige: Sedmi put igrač mjeseca Izvor: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Serhio Aguero je igrač mjeseca januara u Premijer ligi, poslije sjajnih nastupa njegovog Mančester sitija. Najbolji trener je, naravno, Jirgen Klop, koji je takođe pisao istoriju.

Argentinac je u ovom mjesecu postao rekorder u dvije kategorije: postao je igrač sa najviše mjesečnih nagrada, a ujedno je postao i najbolji strijelac od stranih fudbalera koji su nastupali u Premijer ligi.

Možda će vas zanimati

Ovo je Agueru sedmo priznanje za igrača mjeseca. On je u januaru odigrao samo tri utakmice, ali je imao učinak od šest golova i jedne asistencije.

Njegov het-trik u pobjedi od 6:1 nad Aston Vilom donio mu je bolji učinak od 175 golova Tijerija Anrija. To mu je bilo 12. put u takmičenju da postiže tri gola na jednoj utakmici, po čemu je pretekao legendarnog Alana Širera, koji je imao 11.

Poslije toga je dao oba gola za svoj tim u remiju 2:2 sa Kristal Palasom i jedini u trijumfu od 1:0 nad Šefild junajtedom.

Aguero je sa svojom sedmom nagradom pretekao Stivena Džerarda i Harija Kejna, koji su po šest puta osvajali ovo priznanje.

U konkurenciji za igrača mjeseca bili su i Alison, Abdulaje Dukur, Džek Greliš, Džordan Henderson, Ajoz Perez i Džek Stivens.

Klop je oborio rekord po broju priznanja za menadžera mjeseca u jednoj sezoni, odnosno peti put, čime je pretekao Pepa Gvardiolu iz sezone 2017/18.

Liverpul je imao još jedan besprijekoran mjesec, u kome je produžio seriju pobjeda na 15 utakmica. "Crveni" su trijumfovali ukupno pet puta u mjesecu, kada su povećali prednost na vrhu tabele na 19 bodova. Nedugo poslije toga su je povećali na 22, što je prije toga nezabilježeno u istoriji lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC