• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo dozvolio Moratiju da uzme Kaku?

Zvijezda Reala iz Madrida i svjetskog fudbala Rikardo Isekson dos Santos Leite ili jednostavnije Kaka, slobodan je da ode u drugi klub.

 Murinjo dozvolio Moratiju da uzme Kaku? Izvor: MONDO

A, to drugi klub opušteno može da se shvati i kao - Inter.

Ovu vijest, pozivajući se na svoje provjerene izvore, objavio je italijanski sportski dnevnik "Il Korijere delo Sport".

Od ranije je aktuelna priča o interesovanju šampiona Evrope za nekada najboljeg fubalera sveta, koji je svjetsku slavu stekao upravo u redovima Interovog najvećeg rivala, Milana.

Ljeta 2009. godine, Kaka (28) je za ogromnu sumu novca, 68,5 miliona evra, otišao u Real Madrid, gdje je najavljen kao prvo od dva super pojačanja. Drugo je uslijedilo u liku Kristijana Ronalda.

Ipak, za godinu, a sada već i nešto više, Kaka nije pokazao ni dio onoga zbog čega je doveden u Madrid. Najviše zbog hronične povrede koljena, problema zbog kojeg je prošlog ljeta morao i na operaciju.

U međuvremenu, Real koji nema vremena da čeka nikoga, pa ni Kaku, angažovao je Mesuta Ozila, a Nijemac turskog porijekla nije časio časa nego je odmah igrama zacementirao sebi mjesto u startnih 11 "kraljevskog kluba".

I sa povrijeđenim koljenom, Kaka je suviše dobar igrač da bi sjedio na klupi, makar to bila klupa stadiona Santijago Bernabeu, tako da je sve izvjesnije da će u januaru otići iz Reala i vratiti se u Milan, ali ne među rosonere, već u Inter.



"Korijere" dodaje da će transfer prvo biti realizovan kroz šestomjesečnu pozajmicu, a da će Inter potom ljeta 2011. godine otkupiti ugovor brazilskog plejmejkera, osim u slučaju da tokom proljećnog dijela tekuće sezone Kaka bude propustio preveliki broj utakmica zbog koljena.

Trener Reala Žoze Murinjo ostao je u dobrim odnosima sa predsjednikom Intera Masimom Moratijem, a "Korijere" navodi da je upravo na toj relaciji dogovoren Kakin transfer u Inter. Italijanski list podsjeća da Morati ne želi samo da dobije vanserijskog fudbalera za svoj inače moćan sastav, već i da se u punoj mjeri revanšira Silviju Berluskoniju i Adrijanu Galijaniju zbog toga što su ovog ljeta u Milan doveli nekada zvijezdu Intera Zlatana Ibrahimovića.

Da sve bude bolnije, Morati i predsjednik Reala Florentino Perez susrešće se ovog oktobra, kada Real bude igrao protiv Milana na San Siru.

Da li će Berluskoni "uskočiti" na večeru i nagovoriti Pereza da ne pusti Kaku u Inter?

Biće ovo vrela zima u Milanu...

Kaka je za rosonere igrao od 2003. do 2009. godine i za to vrijeme odigrao 270 utakmica za Milan i postigao 95 golova, uz osvojenu titulu prvaka Evrope 2007. i šampiona Italije 2004. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC