• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Junački na Estonce

Selektor Srbije Vladimir Petrović najavljuje junačku igru na pobjedu, a kapiten Dejan Stanković podsjeća na značaj navijača.

 "ORLOVI": Junački na Estonce Izvor: MONDO

"Orlovi" su spremni za novi let. Slovenci su im "potkresali krila", pa sada više nemaju pravo na grešku. Bar ne na sopstvenom bunjištu.

Reprezentacija Srbije sa četiri boda iz dvije utakmice i ulogom apsolutnog favorita dočekuje Estonce (petak, 20,30).

Ta utakmica ima veliku specifičnu težinu za "orlove", a posebno za Vladimira Petrovića Pižona, koji će debitovati u ulozi selektora.

"Dosta smo pričali, sada je na redu ono zbog čega smo svi ovdje. Svi smo spremni, igrači su zdravi i nema razloga da se čuvamo, već treba da junački izađemo na teren i ostarimo dobar rezultat", rekao je Vladimir Petrović na konferenciji za novinare u hotelu "Hajat".

Pižon je sve iznenadio - izdeklamovao je sastav. Doduše, ni sam još ne zna kojih 11 igrača će poslati na teren stadiona Partizana, ali je iznio sve svoje dileme.

"Nema tu šta da se krije. Stojković će biti pred golom, u odbrani će biti Ivanović, Vidić, Subotić ili Lune (Aleksandar Luković), Lomić ili Obradović, u veznom redu Stanković i Kuzmanović, nešto ispred Kačar ili Ninković, po krilima Krasić i Jovanović, u zagradi stavite i Tošić, napred Žigić".

Petrović je priznao da osjeća tremu, ali samo onu pozitivnu pred debi na klupi "orlova". Naveo je i da ne misli da mu je duel sa Estonijom najvažniji u trenerskoj karijeri, ali da osjeća mali grč zbog želje za pobjedom.

"Svaka naredna utakmica je najbitnija... U takvoj smo grupi da ne možemo da računamo da ćemo pobijediti sve utakmice, niti će to učiniti neko drugi. Svaki bod će biti važan. Nas čeka težak kraj, kući sa Italijom, u gostima kod Slovenije i vjerujem da će se tad i odlučivati o plasmanu na Evropsko prvenstvo".

Srbija je na prva dva meča kvalifikacija, pod vođstvom Radomira Antića, osvojila četiri boda, pošto je u Toršavnu pobijedila Farska Ostrva (3:0), a u Beogradu igrala neriješeno sa Slovenijom. Estonija je oba meča igrala u Talinu, pobijedila Farane (2:1), a izgubila od Italije sa 1:2.

"Mnogo su tvrda ekipa, ali ta utakmica sa Italijom nije reper. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izgubili su od Španije sa 0:3, ali pošto su primili dva gola u posljednjih pet minuta, a igrali su dobro, sasvim otvoreno", dodao je Vladimir Petrović.

Kapiten Dejan Stanković istakao je da "orlovi" ne treba da kalkulišu protiv Estonije, ekipe koja je za poštovanje, ali koja nije kvalitetnija od Srbije.

"Dosta trče, igraju u sistemu 4-4-1-1, ali ih u odbrani nekad ima i više. Uski su. Moraćemo da koristimo prilike", pojasnio je vezista Intera.

"Pobjeda je penicilin za sve", ocijenio je Stanković, koji je nedavno uvršten u najbolji tim stranaca koji su ikada igrali u Italiji.

"Prija to, ali kada krenu pohvale, takvi izbori, mislim da je polako nizbrdica", u šali je rekao 32-godišnji Stanković, a potom se nadovezao selektor Petrović, koji ga je svojevremeno uveo u prvi tim Zvezde.

"Uvijek je bio profesionalac, ali ne treba mnogo da ga hvalimo, jer to može da optereti. Hvalićemo ga kad prestane da igra", poručio je Pižon.

Kapiten "orlova" pozvao je navijače da pruže podršku srpskim fudbalerima i podsjetio na njihov značaj u pobjedi nad Austrijom od 1:0 u uspješnim kvalifikacijama za Mundijal.

"Da nije bilo navijača izgubili bismo. Bili smo blizu da primimo gol, a da smo ga primili, primili bismo i drugi. Bio je kraj sezone, bili smo umorni, ali smo zbog navijača letjeli. Znam da je atmosfera malo poljuljana poslije Svjetskog prvenstva, ali i dalje smo isti igrači čija su imena skandirali".

Već u utorak reprezentacija Srbije igraće u Đenovi sa "azurima".

"Italijanima je to meč istine za ovu novu generaciju. Protiv nas će vidjeti koliko zaista vrijede", zaključio je Dejan Stanković.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC