• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakon daje rezultate - manje incidenata

Na sportskim mečevima manje incidenata nego u 2009. godini, saopštila ministarka sporta. Izvinjenje navijača Anderlehta zbog incidenata u Briselu.

 Zakon daje rezultate - manje incidenata Izvor: MONDO

Broj incidenata i izvršenih krivičnih djela na utakmicama u Srbiji od maja prošle godine do danas smanjen je za 20 odsto, a broj prekršaja za 10 odsto, izjavila je ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković.

"Prema izvještaju MUP-a, prošle godine izvršeno je 326 krivičnih djela, a ove godine taj broj iznosi 254", rekla je Samardžić Marković na konferenciji za novinare poslije sjednice Savjeta za spriječavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu u Vladi Srbije.

Na sjednici Savjeta ocijenjeno je da je jedan od problema za realizaciju utakmica i infrastruktura stadiona, jer neki od njih nemaju ni upotrebnu dozvolu, a neki ni odgovarajuće službene prostorije.

Ministarka je istakla da je Savjet pohvalio ponašanje navijača na fudbalskim utakmicama Crvena Zvezda - Slovan i Partizan - Arsenal u Beogradu, kao primjere uzornog i ispravnog navijanja.

Prema njenim riječima, na sjednici se razgovaralo i o zdravstvenom stanju navijača Partizana Dragana Glamočaka, koji je povrijeđen u tuči prije početka fudbalske utakmice Anderlehta i Partizana u Briselu.

"U saradnji sa ministarstvima omladine i sporta i unutrašnjih poslova preduzete su mjere da se taj događaj dalje analizira, na osnovu čega je konstatovano da je do sukoba došlo između navijača Partizana i građana Brisela, a ne navijača Anderlehta", navela je ministarka.

Ona je dodala da su navijači Anderlehta uputili pismo izvinjenja policiji Srbije za incident koji se dogodio u Briselu, u kojem su, kako je navela, preuzeli krivicu na sebe.

Samardžić-Marković je rekla i da je Savjet konstatovao da je FK Partizan radikalno popravio sliku iz 2007. godine, kada je zbog ponašanja navijača bio isključen iz evropskih takmičenja.

Ona je dodala da se na sjednici Savjeta raspravljalo se i o izvještajima Košarkaškog saveza Srbije o tuči košarkaša na turniru u Atini, Fudbalskog saveza Srbije o nasilju i o kaznama za vršenje nasilja i Fudbalskog kluba Partizan o događajima prije utakmice u Briselu i mjere za spriječavanje nasilja povodom utakmica u Ligi šampiona.

Savet za spriječavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu zadužio je ministarku omladine i sporta da u ime Srbije, iduće sedmice, u Savjetu Evrope pokrene promjenu Konvencije o borbi protiv nasilja na fudbalskim utakmicama, koja je stara 25 godina.

(Tanjug - foto: arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC