• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi pokušavaju sve - doveli i psihologa!

Selektor "galskih pijetlova" Loran Blan izrazio je nadu da će psiholog pomoći njegovom timu da napreduje

 Francuzi pokušavaju sve - doveli i psihologa! Izvor: MONDO

Fudbalski savez Francuske nije objavio ime psihologa, već samo da će on raditi pod nadzorom ljekara reprezentacije, Fabrisa Brijana. Reprezentativci su se u utorak upoznali sa "misterioznim" stručnjakom.

"Unajmili smo nekoga ko može da nam pomogne. Tako ćemo sakupiti više informacija o ličnosti svakog igrača", objasnio je Blan.

Francuski igrači su tokom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi stupili u štrajk, zbog toga što je tadašnji selektor Rajmon Domenek poslije verbalnog sukoba poslao kući napadača Nikolasa Anelku.

Blan je po završetku Mundijala preuzeo "trikolore" i od prvog dana se trudi da obnovi dobru atmosferu u timu i javnosti. Između ostalog, zatražio je od fudbalera da nauče himnu i potpišu kodeks o lijepom ponašanju.

On je priznao da će mu u toj borbi biti potrebna pomoć, a sada izjavio da vjeruje kako će psiholog u tome odigrati ključnu ulogu.

"U individualnim sportovima mnogi asovi imaju profajlere, psihologe, kako god želite da ih zovete. To je dalo veoma dobre rezultate u tenisu i golfu. U timskim sportovima je teže, pošto radite sa više različitih ljudi".

"Opasno je kada se priča o psihologiji i psihijatriji, pošto ljudi kažu da im to ne treba, jer dobro poznaju sebe. Ne sjedimo u mračnoj sobi, na žutom krevetu... Ne vidim opasnost, ako postoji šansa da pomognemo ljudima da bolje upoznaju sebe", dodao je Blan.

Francuska je u prva dva kola D grupe kvalifikacija za EURO 2012 ostvarila polovičan učinak. Kao domaćin je poražena od Bjelorusije, ali je slavila na gostovanju u Bosni i Hercegovini.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC