• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept uspješnosti FSS: Marketing plus pobjede

Generalni sekretar Saveza Zoran Laković kaže da na Terazijama 35 sami obezbjeđuju više od 80 odsto godišnjeg budžeta, koji iznosi 16 miliona evra.

 Recept uspješnosti FSS: Marketing plus pobjede Izvor: MONDO

Laković je u razgovoru za "Večernje novosti" rekao da donacije FIFA, UEFA i države u budžetu Fudbalskog saveza Srbije učestvuju sa oko 15 odsto.

"Od FIFA imamo dva procenta učešća, dok startno finansiranje UEFA iznosi deset odsto našeg budžeta. Davanja države čine tri do četiri odsto budžeta i ta sredstva se usmjeravaju isključivo na rad sa mlađim kategorijama. Više od 80 odsto ukupnih sredstava nalazimo sami".

Laković kaže da je FSS prije nekoliko godina "shvatio značaj marketinga i tržišno se orijentisao".

"Na prvom mjestu su sponzorski ugovori i marketinška prava. Prihodujemo i od TV prava, prodaje ulaznica, igranja prijateljskih utakmica u inostranstvu. Ključnu ulogu u uspješnom poslovanju FSS ipak igraju dobri rezultati reprezentacije, pošto plasmani na prvenstva svijeta i Evrope donose premije od FIFA i UEFA, kao i daleko veće interesovanje sponzora".

To je objasnio poređenjem budžeta za 2009 (11 miliona evra), odnosno 2010. godinu (16 miliona evra), u kojoj su "orlovi" učestvovali na Mundijalu u Južnoj Africi.

"Ta razlika između ostalog nastaje većim brojem sponzorskih ugovora, a svu dobit usmjeravamo ka izgradnji Sportskog centra u Staroj Pazovi".

Taj centar osmišljen je kao multifunkcionalni kompleks, koji će takođe donositi zaradu.

"Imaće salu, atletsku stazu i ostale uslove neophodne za treninge drugih sportova. Iznajmljivanjem ćemo ostvarivati prihod, baš kao što i naša agencija 'Plavi, plavi' ne radi marketing i aranžmane samo za fudbalske selekcije, već i za druge sportove", istakao je Zoran Laković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC