• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić za MONDO: Bolje Željo nakon Sarajeva nego neki slabiji tim!

Autor Dragan Šutvić

Evo šta je neposredno nakon žrijeba parova četvrtfinala Kupa BiH rekao trener Banjalučana

 Kup BiH četvrtfinale Borac Željezničar Branislav Krunić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Kuglice su odlučile – u borbi za polufinale Kupa BiH snage će odmjeriti Borac i Željezničar, timovi koji u Premijer ligi BiH nakon jesenjeg dijela sezone dijele drugo mjesto sa istim brojem bodova!

Ove sezone će se u ovoj fazi takmičenja igrati samo jedna utakmica, a voljom žrijeba, domaćin je Borac i to 4. marta.

Možda će vas zanimati

''Dobro je to što se igra jedna utakmica u kojoj smo domaćini. Mislim da smo u prednosti u odnosu na njih u ovom trenutku. Jest da smo mogli da izvučemo i slabijeg protivnika, ali smo isto tako mogli da igramo u gostima. Ne možemo, ipak, da budemo nezadovoljni. Radi se o atraktivnom protivniku koji će privući veliki broj gledalaca na tribine. Očekujem jednu kvalitetnu utakmicu za koju nije potreban neki poseban motiv. Ova utakmica se igra odmah nakon prvenstvenog derbija sa Sarajevom i igrači možda ne bi bili toliko motivisani protiv nekog slabijeg rivala, tako da je dobro što ova utakmica dolazi odmah nakon te, ako analiziramo sa te strane. Bolje Željo nakon Sarajeva nego nega neka ekipa iz Prve lige FBiH: Rudar Kakanj, GOŠK, Olimpik... Nema opuštanja, niko nam, naravno, ne garantuje prolaz dalje, ali mislim da smo u blagoj prednosti jer igramo pred našim navijačima'', rekao je trener Borca Branislav Krunić za portal MONDO.

U prvom dijelu sezone njegov tim je u jednoj od najboljih partija u sezoni deklasirao tim sa Grbavice rezultatom 3:0. Da li se može ponoviti takav meč?

''Sad je nova polusezona, ekipe su nove. Mnogo zavisi i od toga kako će ekipe ući u prvenstvo, moramo da odigramo dva prvenstvena kola do te utakmice. Kroz ta dva kola ćemo vidjeti u kakvoj je ko formi i kako je odrađen ovaj kompletan period. Pred utakmicu sa Željezničarom ćemo moći više da komentarišemo jer će ova dva kola puno toga reći. Mi smo za sada okrenuti samo utakmici protiv Širokog Brijega'', istakao je Krunić.

KUP BiH – četvrtfinale

Rudar (Kakanj) – GOŠK

Zrinjski – Tuzla siti

Široki Brijeg – Olimpik

Borac - Željezničar

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Za29

Eto prilike svim igracima da se pokazu. Prva tri kola i Kup sve derbi utakmuce. Bice publike. Sad vi pokazite jeste li spremni za trofej ili ste dzaba krecili po Turskoj

Favorit

Borac ce proci. Ali najbitnije je pobijediti Siroki i izbaciti ga iz svih kombinacija u ligi. Nemojte se zavaravati da Siroki moze olako proci Olimpik u Kupu. Ja sam se najvise pribojavao Olimpika i Tuzle u gostima, neatraktivno a tesko za proci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC