• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevima" samo bod u Tirani!

Reprezentacija BiH bila je bliža pobjedi nad Albanijom u Tirani (1:1), ali je nakon trećeg kola kvalifikacija za EURO 2012. osvojila samo bod!

 "Zmajevima" samo bod u Tirani! Izvor: MONDO

Najave selektora BiH Safeta Sušića da je dobar i remi jer je ostalo još sedam utakmica u igri, jeste ostvarena, mada se stekao utisak da su "zmajevi" bolji tim od domaćina.

Gosti su na stadionu "Kemal Stafa" poveli golom Vedada ibiševića u 21. minutu, a konačnih 1:1 postigao je Duro u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Selekcija BiH dobro je stajala na terenu u prvom dijelu, napadala što je rezultiralo vođstvom. Desnu stranu je probio Mensur Mujdža, centrirao na 13, 14 metara, a na loptu natrčao Ibišević iz prve pogodio pod prečku albanskog gola - 1:0.

Sušićev nije stao već je i dalje kontrolisao utakmicu i gotovo sve napade Albanaca zaustvaljao na tridesetak metara od gola. Osim sjajnog udarca Salihua u 31. minutu koji je odsjeo na gornjoj strani prečke gola Kenana Hasagića.

I kad se očekivao kraj prvog poluvremena uslijedilo je možda bespotrebno igranje rukom Mravca na ivici šesnaesterca, koji je Duro maestralnim udarcem, ali i lošom reakcijom Hasagića, pretvorio u izjednačenje - 1:1.

Očigledno je ljut bio popularni Pape, pa je upravo ovaj dvojac ostavio na klupi u nastavku. U igru su ušli Asmir Begović i Boris Pandža.

Izabranici Džemala Mustedanagića, koji mijenja bolesnog Josipa Kužea, bolje su ušli u nastavak susreta, ali je golu bila bliža reprezentacija BiH.

Poslije faula sa dvadesetak metara, Miralem Pjanić je uzdrmao prečku u 65. minutu, a odbijanac je poslije asistencije Edina Džeke u mrežu pospremio Mujdža. Ipak, linijski sudija je podigao zastavicu i gol je opravdano poništen!

Ponovo je vezista Liona imao priliku da riješi utakmicu i to u 89. minutu i ponovo je njegov šut iz slobodnog udarca zaustavila prečka!

Poslije tri kola BiH ima četiri boda i ostala je u trci za plasman u Poljsku i Ukrajinu. Doduše, vjerovatno za samo drugu poziciju i baraž.

BiH i Albanija do petka uveče odigrale dvije utakmice, obe prijateljske, a više uspjeha imali su Albanci.

U prvoj zvaničnoj utakmici 30. novembra 1995. godine, BiH je poražena u Albaniji (2:0), a selektor je tada bio Fuad Muzurović.

U revanšu na zeničkom "Bilinom polju", šest mjeseci kasnije, nije bilo pobjednika (0:0).

ALBANIJA: Bećaj, Lila, Vangeli, Dalku, Cana (c), Agoli, Bulku, Duro, Salihi (Hika 85), Muzaka (Lika 65), Bogdani (Skela 46). Selektor: Džemal Mustedanagić.

BIH: Hasagić (Begović 46), Mujdža, Spahić, Mravac (Pandža 46), Lulić, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Ibišević, Džeko (Ibričić 90). Selektor: Safet Sušić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC