• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Jadno! Bez Vidića u Đenovi

Fudbaleri Srbije skrušeni poslije blamaže. "Igrali smo jadno", izjavio Lazović. Ne razumiju navijače. Zbog kartona Nemanja Vidić ne igra protiv Italije.

 "ORLOVI": Jadno! Bez Vidića u Đenovi   Izvor: MONDO

Čudna i mučna atmosfera je bila na stadionu Partizana, tokom meča Srbije i Estonije. Težak i neprijatan poraz (1:3), "prošaran" je skandaloznim ponašanjem dijela publike, koja je konstantno vrijeđala golmana Vladimira Stojkovića, predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića...Kako je počelo, tako se i završilo. Ništa nije ukazivalo na sada već čuvenu tezu o kultu reprezentacije.

Negativan naboj na tribinama, odrazio se i na teren, kod igrača. Vidjelo se to već na početku.

"U početku se osjećala loša atmosfera na stadionu, ne znam zašto je to tako, ali su igrači to osjećali", priznao je Bane Ivanović.

Vladimir Stojković nije htio da komentariše zvižduke i prozivke na njegov račun, a sve zato što je prešao u Partizan.

"Nemam komentar", odgovorio je golman Srbije na pitanja novinara u vezi sa prozivkama.

Stojković je potom prokomentarisao situaciju kada je Aleksandar Luković postigao autogol. "Takve stvari se dešavaju, na greškama se uči. Idemo dalje, probaćemo da pobijedimo italiju".

Na njegovu priču nadovezao se strijelac autogola: "Nisam čuo Stojkovića ali bez obzira na to, uopšte nije trebalo da njemu vraćam loptu", rekao je Luković i dodao: Nije trebalo da izgubimo, pogotovo poslije vođstva. Prihvatam odgovornost, ja sam jedan od krivaca".

"Ovim porazom nismo izgubili tri nego šest bodova, ali moramo da mislimo pozitivno, jer u Italiji ne možemo da budemo ovako loši", smatra Luković, koji je nekoliko sezona igrao u Udinezeu.

Nemanja Vidić je priznao da nije znao da će propusti utakmicu u Đenovi zbog kartona, dok mu u svlačionici to nije saopšteno.

"Protivnik se organizovano branio, znali smo da će biti tako, tražili smo način da loptu damo između dvije linije i napravimo višak. Nismo stvorili mnogo šansi, ali smo dali gol i onda stali. Kvalitetniji smo od Estonije, pa smo izgubili. Zašto ne bismo mi iznenadili Italiju?", glasno se pita Vidić.

Kapiten Dejan Stanković nije mogao da nađe riječi. "Bukvalno ništa nas nije htjelo".

Upitan da li je atmosfera na tribinama negativno uticala na reprezentaciju Srbije, Stanković je odgovorio: "Kako da ne! Šteta što je tako kad igramo kod kuće".

"Nismo igrali bajno, ali smo dali gol, a onda je uslijedilo šokantnih 10 minuta. Nije ni bilo vremena da se vratimo poslije toga. Još sam vruć, svima nam je bilo lijepo kad je išlo, treba sad da se stisnemo, da ponos izađe iz nas", rekao je kapiten i dodao da mu ovo nije najteži poraz u karijeri, podsjećajući na poraz protiv Azerbejdžana.

Milan Jovanović je poslije utakmice stao pred novinare i obratio im se riječima: "Nemam šta pametno da kažem".

Na instiranje predstavnika medija, razvezao se: "Pred utakmicu je sve ukazivalo na to da će dobro da se završi. Ali, nije lako naći ni formu ni postići rezultat, jer kad sve krene nizbrdo onda ništa ne vrijedi. Svi smo htjeli, ali ovo je fudbal...Postigli smo gol na jedini mogući način, poslije prekida iz gužve. Nismo ni gajili iluzije da ćemo dobiti sa 3:0...".

Igru "orlova" najbolje je opisao Danko Lazović: "Jadno".

Napadač Zenita je dodao: "Sa ovakvom igrom izgubili bismo i od slabijeg protivnika od Estonije! Sve što nam se dešava je loše, a mi smo ti koji mogu da preokrenu situaciju. Duge su kvalfikacije....".

PIŽON: ŠTO DA IDEM POSLIJE JEDNOG PORAZA?



Selektor Vladimir Petrović ocijenio je da je njegov tim "izgorio u prevelikoj želji" da ostvari pobjedu pred domaćom publikom u Beogradu.

"Bili smo nervozni, jer smo željeli mnogo, da odmah postignemo gol. Pravili smo mnogo grešaka, nismo igrali tečno, preskakali smo teren, tražili Nikolu Žigića, uprkos dogovoru. Igrači su željeli više, možda smo izgorjeli u toj želji. Vidjelo se da ih lopta na sluša", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

"Stvarno mi je teško sada, ali i to je u opisu posla. Ne može uvijek da se pobjeđuje", dodao je Petrović, koji je debitovao na klupi "orlova".

Neočekivani poraz odmah je doveo i do pitanja o ostavci novog selektora.

"Ne znam zašto bih se povlačio poslije jedne izgubljene utakmice. Idemo dalje. Od igrača koje imamo na spisku napravićemo najbolji mogući tim za utakmicu sa Italijanima", rekao je Petrović misleći na duel sa Italijom u utorak u Đenovi gdje zbog kartona neće igrati Nemanja Vidić.

Petrović je naveo i da igračima protiv Estonije nije pomogla ni atmosfera sa tribina na kojima su navijači Crvene zvezde i Partizana poslije duže vremena razmjenjivali uvrede na reprezentativnom meču.

"Bilo je dosta nervoze zbog tog raznovrsnog navijanja. Mislim da je to uticalo i na igrače", rekao je Petrović, svjestan da je takav ambijent dijelom prouzrokovao i ljetošnji dolazak reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića, bivšeg Zvezdinog člana, u redove vječitog rivala Partizana.

"Stojković je naš najbolji golman i zaslužuje da brani. A to što smo mi takvi kakvi smo... to je sasvim druga stvar", dodao je Petrović.

Selektor Estonije Tarmo Rutli istakao je da je pobjeda nad Srbijom najveća u istoriji fudbala u njegovoj zemlji.

"Ovo je veličanstven uspjeh, jer smo mi mala fudbalska zemlja, a Srbija je velika. Igrali smo dobro i organizovano, presing na sredini terena", rekao je Rutli i podsjetio da je njegova ekipa dobro igrala i protiv Italije, uprkos porazu od 1:2.

"Još tada smo pokazali da možemo da igramo sa jakim ekipama. Nemamo problem sa postizanjem golova, pitanje je samo koliko će protivnik da da. Ali bitno je da rastemo kao ekipa. Većina naših igrača nastupa u inostranstvu i tamo stiče neophodno iskusvo", naveo je Rutli.

Estonski selektor takođe je primjetio čudnu atmosferu na stadionu Partizana.

"Atmosfera je bila dobra, ali se osjećalo da je domaća ekipa pod pritiskom", rekao je Rutli.

(R. Jakšić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC