• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Đenova, pa "triježnjenje"

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije smatra da "orlovi" mogu da završe kvalifikacije kao pobjednici C grupe kvalifikacija za EURO 2012.

 Karadžić: Đenova, pa "triježnjenje" Izvor: MONDO

Tomislav Karadžić je optimista uprkos porazu reprezentacije Srbije od Estonije, u petak usred Beograda.

Prvi čovjek FSS rekao je za "Politiku" da naš nacionalni tim ima kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

"Poraz nas je udaljio od cilja, ali sam i dalje optimista. Odigrali smo tek tri utakmice... Imamo i tim i priliku da budemo i prvi u grupi", rekao je Karadžić i najavio borbu za "bolje sutra".

"Učinićemo sve da stabilizujemo tim i igru. Idemo u Italiju sa željom da se prikažemo u boljem svjetlu, a poslije utakmice u Đenovi imaćemo šest mjeseci za 'trežnjenje'. Odigraćemo dve prijateljske utakmice i nadam se biti bolji".

Karadžić je naglasio da će čelnici Saveza tražiti od fudbalera da se bore i da "svaki od njih ostavi srce na terenu, a ko ne želi ne mora da igra".

"Vidjela se i protiv Estonije velika želja i kod kapitena Stankovića i kod Vidića i ostalih momaka, ali jednostavno nije išlo. Dešava se to u fudbalu, koji zna da bude i lijep i surov".

Na pitanje da li će podnijeti ostavku ako se "orlovi" ne plasiraju na EP, odgovorio je da će o tome odlučivati organi FSS.

"Moja odgovornost slijedi i od nje ne bježim. Ali ne vidim razloga zašto bih sada, kada za to nije vrijeme, nešto obećavao. Učinićemo sve da reprezentaciji obezbijedimo optimalne uslove za rad, a ima još puno posla da se uradi. Moram da naglasim da radim volonterski i da se ne borim po svaku cijenu da budem predsjednik".

Karadžić je dodao da njegov mandat nikada nije uslovljen plasmanom na EP i da "nijedan predsjednik nije podnio ostavku zbog jednog poraza ili zato što se reprezentacija nije plasirala na neko takmičenje".

"Kada organi Saveza odluče, spreman sam da se povučem. Predsjednik ima neuporedivo više obaveza i poslova, nego što je reprezentacija. Ako ne odemo na EP, ne bi nam to bilo prvi put. Ponavljam, vjerujem da ćemo otići na taj šampionat".

Čitaoci MONDA u subotu su označili selktora Vladimira Petrovića Pižona kao najodgovornijeg za debakl koji su "orlovi" pretrpili u meču protiv Estonije (46 odsto glasova), a iza njega je predsjednik FSS Tomislav Karadžić (29 odsto glasova).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC