• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brukanje Srbije: Meč definitivno prekinut!

Meč Italija - Srbija počeo je sa 35 minuta zakašnjenja, a prekinut je poslije samo šest minuta igre, zbog izgreda srpskih huligana.

 Brukanje Srbije: Meč definitivno prekinut! Izvor: MONDO

Nastavlja se agonija srpskog društva, koju režiraju takozvani navijači!

Poslije nedjeljnog haosa na ulicama Beograda, u utorak je u Đenovi priređena čitava serija incidenata.

Rezultirala je odlaganjem, a zatim i prekidom utakmice Italija - Srbija, koja je trebalo da bude odigrana u sklopu C grupe kvalifikacija za EURO 2012.

Vandalsko, necivilizovano ponašanje Srba na tribinama stadiona Luiđi Feraris, nije sudiji Krejgu Tomsonu (Škotska) i delegatu UEFA ostavilo prostora za toleranciju.

Uostalom, evo rezimea...

Zbog divljanja srpskih huligana, početak meča kasnio je 35 minuta. Kada je lopta konačno krenula sa centra, na teren je doletjelo nekoliko baklji i zvanična lica više nisu imala strpljenja. Tomson je igračima pokazao put natrag u svlačionicu!

Među brojnim incidentima koje su huligani napravili, sigurno najveći, do sada nezabilježen u srpskom sportu, jeste napad na Vladimira Stojkovića.

Grupa huligana pokušala je fizički da se obračuna sa prvim golmanom reprezentacije. Prema nezvaničnim informacijama, oni su upali u autobus, vrijeđali golmana Partizana i on je samo zahvaljujući Dejanu Stankoviću i Nikoli Žigiću izbjegao linč.

Čuvar mreže "orlova" poslije toga je odbio da brani. Selektor Vladimir Petrović je morao da na gol pošalje Željka Brkića, dok je mjesto na klupi zauzeo Anđelko Đuričić.



Nažalost, tu nije bio kraj divljanju, pošto su nemile scene preseljene na stadion. Vidjeli smo gomilu bačenih baklji, dimnih bombi, lomljenje i cijepanje zaštitne ograde i mreže, izlazak nekoliko desetina italijanskih specijalaca, ali je sudija Tomson odlučio da meč ipak počne.

Možda je Škot donio ovakvu odluku i zbog reprezentativaca Srbije, koji su na čelu sa kapitenom Stankovićem grupno otišli da zamole sa se prekine sa neredima.

Pitamo se...

Da li je normalno da igrači mole huligane da se smire i aplaudiraju im, bez obzira što su isti ti navijači samo sat vremena ranije pokušali da linčuju njihovog saigrača? Da li je moralo da se igra po svaku cijenu?

Izgledalo je da su se strasti smirile. Utakmica je počela, ali je uslijedio novi izliv besa. Ponovo su poletjele baklje na teren i tu je bio kraj. Uzalud je Gojko Kačar na centru igrališta molio Tomsona da ne prekida utakmicu. Škot se konačno dozvao pameti i posegao za jedinim normalnim rješenjem. Svirao je kraj poslije samo šest minuta igre.

I na kraju...

Molba za UEFA! Izbacite Srbiju iz kvalifikacija, sramota je prevelika! Mada, molba u ovom slučaju vjerovatno neće biti potrebna.

Koliko će još normalan svijet u Srbiji crveniti zbog srazmjerno male grupe ljudi, kojoj uništavanje kao da predstavlja smisao postojanja? Ne vjerujemo da iko zna odgovor.

A, da li će se i sada ponovo pričati o nekim zakonima i primjenjivanju istih, sve dok sramotu u Đenovi ne prekrije zaborav... ili je ne potisnu novi, slični, festivali bezumlja?

Državo, na potezu si, pokaži se!

SASTAVI TIMOVA

ITALIJA: Vivijano - Krišito, Kjelini, Bonući, Zambrota - Palombo, Pirlo - Mauri, Kasano, Markizio - Pacini.

SRBIJA: Brkić - Ivanović, Rajković, Subotić, Luković - Kačar, Stanković, Kuzmanović - Tošić, Krasić - Mrđa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC