• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prandeli: Stojković se tresao!

Selektor "azura" rekao da se golman srpske reprezentacije tresao u svlačionici Italije plašeći se za svoj život. Stanković plakao.

 Prandeli: Stojković se tresao! Izvor: MONDO

Selektor Italije Čezare Prandeli rekao je da osjeća veliku gorčinu zbog prekida utakmice.

"Na stadionu je bilo mnogo djece koja su došla da gledaju utakmicu. Nikada nisam doživio da igrače napadaju u autobusu. Golman (Vladimir Stojković) je bio u našoj svlačionici, tresao se. Nije se plašio samo tog događaja, već što treba da se vrati u svoju zemlju", rekao je Prandeli.

Generalni sekretar Italijanskog fudblskog saveza Antonelo Valentino očekuje da će Italija prekinut meč sa Srbijom dobiti službenim rezultatom od 3:0 osvojiti tri boda.

"Jako mi žao zbog ponašanja sprskih navijača. Ne razumem sportske razloge ovakvog ponašanja. Zna se da srpski navijači nisu džentlmeni, ali ovo nije trebalo da se desi, pogotovo kada je Srbiji potrebna najveća podrška za ulazak u Evropku uniju", rekao je Valentino, a prenio Korijere delo Sport.

Zvaničnik policije Roberto Masuči rekao je da dugo nije vidio takvu agresivnost navijača.

"Znali smo da je ovo bila utakmica visokog rizika, ali na ovakvu agresivnost dugo nismo naišli. Trebalo je da ih zaustave srpski organi, a ovde nije bilo nikoga iz srpske policije. Imali smo informacije da su srpski navijači rizični, imajući u vidu prethodna dešavanja u Srbiji, pa smo pripremili plan za obezbeđenje utakmice. To ne znači da je policija trebala da stoji na terenu, ali to se na kraju desilo", rekao je Masuči.

Oko 300 najvatrenijih srpskih navijača su pre utakmice pravili nerede u centru grada. Bacali su flaše i petarde na prolaznike i prodavnice, zbog čega su mnoge morale da budu zatvorene, a ispisivali su i grafite na Duždevoj palati.

"Znali smo da će doći u velikom broju, a da bismo sprečili štetu u gradu morali smo da ih pustimo ranije na stadion", dodao je Masuči.

Na pitanje kako su navijači uneli baklje i dimne bombe na stadion, on je rekao da se na ulazima ne pretresa svaki navijač.

"Oko 2.000 osoba je ušlo na stadion u kratkom roku i zbog toga je bilo moguće da unesu pirotehnička sredstva. Srpski navijači nisu želeli da se ova utakmica odigra", rekao je Masuči.

Huligani su posle utakmice ispred stadiona pokušali da se sukobe sa italijanskim navijačima. Oni se međusobno gađali flašama, uprkos kordonu policije.

Golman Italije Emilijano Vivijano rekao je da se zbog divljanja navijača plašio da nastavi utakmicu.

"Bilo bi nemoguće da stojim na golu. Stalno bih se okretao da bih izbjegao dimne bombe, nisam želio da mi jedna padne na glavu. Dejan Stanković je plakao, a ja sam rekao sudiji da ne mogu više da stojim na golu", rekao je Vivijano.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC