• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će "vječiti derbi" biti odložen?

Poslije divljanja huligana u Đenovi i napada na golmana Partizana Vladimira Stojkovića postavlja se i pitanje održavanja "vječitog derbija".

 Da li će "vječiti derbi" biti odložen? Izvor: MONDO

Tim povodom MONDO je kontaktirao generalnog sekretara Zajednice superligaša Srbije.
Nešto što smo nekada zvali (a hteli bi i dalje) praznikom fudbala, duel između Crvene zvezde i Partizana planiran je za 23. oktobar, odnosno za deset dana.

Međutim, u svjetlu najnovijih nemilih događaja iz Đenove, gdje je grupa navijača Crvene zvezde vrijeđala i fizički nasrnula na golmana reprezentacije i Partizana Vladimira Stojkovića, postavlja se logično pitanje da li će "vječiti derbi" biti odigran, odnosno da li je možda pametnije da bude odložen na neko vrijeme?

MONDO je tim povodom kontaktirao generalnog sekretara Zajednice superligaša Miodraga Jankovića, koji tu mogućnost nije isključio.

"Trenutno smo fokusirani na kolo koje nas očekuje ovog vikenda, a posebno na meč visokog rizika u Lučanima (Sloboda Sevojno dočekuje Crvenu zvezdu). To, naravno, ne znači da ne razmišljamo unaprijed i o tome kako treba organizovati 'večiti derbi'. U svakom slučaju, vrlo brzo ćemo u dogovoru sa državnim organima uraditi bezbjednosnu procjenu u vezi sa održavanjem te utakmice", rekao je Janković za MONDO.

Pravilnik Zajednice superligaša Srbije, kaže Janković, nije sporan i on dozvoljava odlaganje utakmice, ali je istakao da bi ta utakmica trebalo svakako da bude odigrana do kraja godine.

"Možda je bolje da se odigra sada, jer ima zgnusnut raspored, a i Partizan ima obaveza u Ligi šampiona. Vidjećemo, uradićemo najprije bezbjednosnu procjenu", rekao je Janković.

Marko Nikolovski portparol Crvene zvezde, koja je domaćin derbija, za Mondo nije želio da spekuliše na ovu temu.

"Sve što mogu da kažem je da se naš klub već priprema za tu utakmicu o čemu govori i činjenica da se već tri dana sa južne tribine našeg stadiona skidaju plastične stolice koje su mnogo puta lomljene i bile dio incidenata na derbijima", rekao je Nikolovski.

(MONDO - foto: arhivska fotografija sa jednog od prethodnih derbija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC