• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijač pred sudom: Nagovorili me, ne bi ja

Dvojica srpskih navijača koji su u Đenovi uhapšeni zbog nereda na utakmici Italija - Srbija osuđeni su na uslovne kazne zatvora. Jedan od njih izjavio da se sjeća nereda, ali ne i šta je on radio.

 Navijač pred sudom: Nagovorili me, ne bi ja Izvor: MONDO

Obojica su pušteni na slobodu, prenijela je italijanska agencija ANSA.

Nikola Arsić je osuđen je na šest mjeseci zatvora uslovno zbog pružanja otpora prilikom hapšenja i napada na policiju, a tokom iskaza na suđenju rekao je da je došlo do "velikih nereda" i da se ne sjeća dobro šta se desilo i šta je radio.

Italijanska agencija navodi i da je još jedan navijač Srbije, koji je uhapšen zbog krađe, ne navodeći njegovo ime, pušten da na slobodu, pošto je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu.

"Natjerali su me drugovi, nisam htio da uradim ništa loše", rekao je on pred sudijom.

Italijanska agencija je u ranijem izvheštaju prenuhela da je zbog krađe patika u sportskoj prodavnici u Đenovi u utorak uhapšen Miloš Petrović.

Prema navodima italijanske agencije, policija je privela ukupno 138 Srba, od kojih je 17 zadržano u pritvoru, 35 je pušteno na slobodu, a ostali se još ispituju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je italijanska policija napravila veliki propust jer nije spriječila napad na gostujuću reprezentaciju u Đenovi, niti nerede na utakmici.

"Inrevencija italijanske policije mogla je da bude mnogo bolja. Nije trebalo dozvoliti da se ulazi u stadion sa raznim priručnim sredstvima. To se u Beogradu vjerovatno ne bi dogodilo", rekao je Dačić.

On je upitao da li su neredi mogli da budu spriječeni, a utakmica nastavljena, navodeći da je bilo najava iz Fudbalskog saveza Srbije da bi utakmica mogla da bude prekinuta.

"Italijanska policija nije tražila nikakve informacije, niti nam se obratila na bilo koji način pred utakmicu. Samoinicijativno smo poslali broj navijača, trasu kretanja", izneio je Dačić ocijenivši da nisu dobro obavljene pripreme za utakmicu i da je jedna mala grupa navijača uspjela da je prekine.

Ministar je dodao da ni FSS nije tražio da neko od policajaca ide sa reprezentacijom ili navijačima u Đenovu, ali i ukazao da srpski policajci ne mogu da održavaju javni red i mir u Italiji.

"Ako neko od naših policajaca ide, ide da bude oficir za vezu između lokalne policije i reprezentacije ili klubova", naglasio je Dačić.

Policija će, kako je naveo, provjeriti kako su prodavane karte i spiskove svih koji su bili na utakmici.

(agencije/MONDO - foto: agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC