• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski sport ima snage za obračun"

Ministarka Marković Samardžić, predsjednik Sportskog Saveza Šoštar, gensek FSS Laković i mnogi drugi osudili incidente u Đenovi.

 "Srpski sport ima snage za obračun" Izvor: MONDO

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković najoštrije je osudilo dešavanja u Đenovi.

U prisustvu mnogobrojnih predstavnika strukovnih sportova i njihovih organizacija, Olimpijskog komiteta i Gradskog sekretarijata za sport, Samardžić Marković je rekla da ovo okupljanje pod sloganom "Sport - pokret protiv nasilja", predstavlja još jedan pokušaj da se sa naših sportskih terena eliminišu nasilje i huliganstvo.

"Okupili smo se da javno izrazimo nezadovoljstvo onim što se dogodilo u Đenovi i da kažemo to nema nikakve veze sa fudbalom i sportom. To je nasilje i protiv takvog ponašanja moramo da se borimo. Dosta je bilo nasilja koje nema nikakve veze sa sportom. Sada mora da reaguje čitavo društvo kako bi se zaustavilo takvo ponašanje takozvanih navijača", rekla je Samardžić Marković.

Ona je zatražila od nadležnih organa da se najoštrije kazne svi protagonisti nemilih događaja u Đenovi i dodala da svi osjećamo stid zbog ponašanja kakvo je viđeno u Italiji.

U ime Sportskog saveza Srbije, predsjednik Aleksandar Šoštar je rekao da nema riječi da objasni ono što se dogodilo.

"Srpski sport ima snage da se obračuna sa onim što se desilo u Đenovi. Nezamislivo je da neko bude napadnut zato što nosi dres državnog tima. Svaki huligan koji napadne reprezentativca Srbije treba da zna da je istovremeno napao i državu", poručio je Šoštar.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Todorov dodao je da se već jednom mora reći stop nasilju i huliganizmu na našim prostorima. On je apelovao na sve državne organe da taj problem riješe i da ga sasijeku u korjenu, jer samo tako možemo da povratimo ugled našeg sporta.

Gradski sekretar za sport Aca Kovačević je podsjetio da će uskoro u Beogradu biti održano više velikih međunarodnih priredbi, koje će poslati pravu sliku o Beogradu i našoj zemlji cijelom svijetu. On se, takođe, založio da svi koji su napravili nerede i prekinuli utakmicu u Đenovi treba da snose sve posljedice u skladu sa zakonom.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković podsjetio je da odluku o tome da li jedna međunarodna utakmica može da se odigra donose delegat, sudija i policija i rekao da su poznati svi koji su kupili uaznice za utakmicu Italija - Srbija.

"Prema propisima UEFA, Srbija je imala pravo na pet odsto ulaznica od kapaciteta stadiona. Sve ulaznice koje smo prodali našim navijačima su uredno zavedene pod imenom i prezimenom", rekao je Laković.

O nasilju i pozivu da se ono spriječi govorila je i bivša proslavljena rukometna reprezentativka Svetlana Kitić. Ona je poručila svim mladićima koji prave izgrede na stadionima da nemaju pravo da bacaju ljagu na sve medalje koje su naši sportisti osvajali na najvećim svjetskim takmkičenjima.

(Tanjug, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC