• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kranjčar: Da je Vučinić bio u timu…

Fudbalska groznica trese Crnu Goru i dan nakon, kako su to podgorički štampani mediji ocijenili “antologijskog remija” sa Englezima na Vembliju.

 Kranjčar: Da je Vučinić bio u timu… Izvor: MONDO

Selektor “sokolova” Zlatko Kranjčar podgrijao je euforiju po povratku iz Londona priznanjem da je bod na Vembliju donekle promijenio ambicije Crne Gore u kvalifikacijama za EURO 2012.

“Imamo kvalitet i potencijal za drugo mjesto. Ta ambicija nam se ne mijenja. Blizu smo ostvarenju tog rezultata i vjerujem da sa jednom pobjedom osiguravamo poziciju koja vodi u baraž. Ukoliko se poklope neki rezultati u martu, u duelima Bugarske i Švajcarske, odnosno Engleske i Velsa, mogla bi da nam se otvori mogućnost da budemo najbolji drugi, ili možda i prvi u grupi”, prokomentarisao je Kranjčar uz poruku “remi na Vembliju nije san, to je naša zbilja”.

Selektor “sokolova” otkrio je na konferenciji za medije tajnu uspjeha svog tima na Vembliju.

"Na Vembliju smo u takmičarskom smislu zaskočili Engleze. Nismo im dali prostora da razviju svoju igru. Oni jesu imali terensku incijativu i napadali, ali nisu mogli da budu efikasni jer im mi nismo dozvolili da organizuju napad onako kako to inače čine”, rekao je Kranjčar uz opasku da je taktički zrela igra bila recept uspjeha u sva prethodna četiri meča kvalifikacija.

Šef stručnog štaba crnogorske reprezentacije otkrio je da na Vembliju nijednog trenutka nije razmišljao o porazu, već samo o tome kako da se meč ne izgubi.

"Strahovao sam da igrači ne podlegnu pritisku na startu jer bi onda Englezi dobili priliku da ranim vođstvom otvore meč u smjeru koji nam nikako ne bi odgovarao. Na sastanku sam igračima zato objasnio da mi možemo da odigramo tako da ne izgubimo, da imaju potencijal i kvalitet za ravnopravan okšraj sa Englezima ", rekao je Kranjčar.

On je istakao i da bi eventualni plasman Crne Gore na EURO 2012 bio njegov najveći trenerski uspjeh.

“Ukoliko izborimo plasman na EURO 2012, to će biti moj najveći uspjeh u karijeri. Vodio sam Hrvatsku na Mundijal, ali tada je moja ekipa bila jedan od favorita u grupi”, objasnio je crnogorski selektor.

Kranjčar je odao i tajnu spektakularnog učinka njegovog tima u defanzivi (još bez primljenog gola).

“Marko Baša je donio stabilnost našoj odbrani a na sjajan učinak uticalo je I to što se svi igrači iz defanzivne linije nalaze u sjajnoj formi kao i to što su moje ideje u radu sprovedene onako kako sam želio. Tu je i golman Mladen Božović koji je besprekorno odradio svoj dio posla”, rekao je Kranjčar.

Kranjčar je zažalio i zbog toga što na Vembliju nije mogao da računa na kapitena Mirka Vučinića.

“Vučinić je u postavci odbrane, sa Ferdinandom i Leskotom, mogao puno da uradi i mislim da je čak mogao da dovede Engleze u mat poziciju. Moguće je da bi s njim u timu imali i bolji rezultat", zaključio je Kranjčar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC