• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Šest privedenih u Italiji, 19 u Srbiji

Ukupno 25 navijača koji su osumnjičeni za nerede u Đenovi nalazi se u pritvoru u Italiji i Srbiji, potvrdio srpski ministar policije Ivica Dačić.

 Dačić: Šest privedenih u Italiji, 19 u Srbiji Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je šest srpskih navijača uhapšeno u Italiji, a da je do šest ujutru na graničnim prelazima srpska policija privela 19 osoba po povratku sa utakmice iz Italije.

Gostujući na Radiju B92, Dačić je rekao i da se prema evidenciji MUPa do sada u zemlju vratilo 529 navijača, od kojih 169 ima dosije u policiji.

Mediji su prethodno javili da je prelaz preko graničnog prelaza sa Hrvatskom protekao "uz do sada nezabilježene mjere bezbjednosti, jer je akciju nadzirao Savjet za nacionalnu bezbjednost."

Prelazak granice između Hrvatske i Srbije trajao je, kako je navedeno, više od pet sati, a oko 170 navijača pretreseno je "od glave do pete". Svaka putnička torba je otvarana, a autobusi pregledani više puta.

Autobusi sa navijačima koji su se vraćali kući poslije prekida fudbalske utakmice nakon nasilja huligana u Đenovi, nisu se uz put zaustavljali iz bezbjednosnih razloga, navela je Radio-televizija Srbije.

Prema izvještaju hrvatske televizije, tokom puta i na graničnom prelazu Bajakovo nije bilo incidenata.

Italijanska policija je uhapsila 138 izgrednika, ali je u privoru zadržano 17, uključujući i navodnog vođu divljačkog pohoda navijača ulicama Đenove.

Rezultat njihovog divljanja je 16 povrijeđenih, od kojih su dvojica karabinjeri i jedan policajac, dok je šteta pričinjena u gradu i na stadionu procijenjena na najmanje 100.000 evra.

Na utakmici između reprezentacija Italije i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u utorak, 13. oktobra navijači su izazvali potpuni haos na stadionu, a poslije prekida i na mjestu na kojem su bili izolovani.

Početak utakmice zato je kasnio 35 minuta, a poslije bacanja baklji na teren i rušenja dijela tribine, utakmica je prekinuta.

Komisija UEFA treba da odluči o tome kako će reprezentacija Srbije biti kažnjena zbog nasilja jednog broja navijača.

(Tanjug, MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC