• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" iz Kovilova: Sportski je nadati se!

"Imamo loša iskustva sa ovim protivnicima", kaže Milan Lola Smiljanić. Nekolicina naših olimpijaca nije sigurna da će putovati u Peking.

 "Orlovi" iz Kovilova: Sportski je nadati se!  Izvor: MONDO

Olimpijska fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Kovilovu na pripremama za prijateljski meč sa Kinom, a igrači su složni u oceni da je prvi meč sa Australijom na Olimpijskim igrama presudan u borbi za prolaz u drugi krug.

"Izvukli smo veoma jaku grupu, Argentina je prvi favorit za osvajanje prvog mesta u grupi, ali i zlatne medalje. Obala Slonovače ima dobre mlade igrače, a Australiju ne poznajemo. Ako pobedimo Australijance u prvom meču, verujem da ćemo se plasirati u drugi krug", rekao je prvotimac Lacija Aleksandar Kolarov novinarima u Kovilovu.

Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović rekao je da je grupa teška i da Srbija ne sme da ponovi greške sa prrethodnih Igara u Atini, kada je ekipa zabeležila tri poraza.

"Imali smo loša iskustva sa Argentinom, Obalom Slonovače i Australijom, ali to u Pekingu mora da nam bude motiv više. Prvi meč je najvažniji, a posle toga ćemo imati realniju sliku. U ovom trenutku je teško oceniti koji nam je realan domet", izjavio je Ivanović.

Ivanović je kazao da još ne zna da li će mu Čelsi dati dozvolu da igra u Pekingu.

"Pustili su me na duel sa Kinom, jer trenutno nemam veliku minutažu. U ovom trenutku znam da li će me pustiti da idem u Peking, ali ćemo se o svemu naknadno konsultovati", dodao je Ivanović.

Igrač Espanjola Milan Smiljanić smatra da je, uz dobre pripreme, plasman u drugu fazu turnira u Pekingu realan cilj.

"Imamo loša iskustva sa ovim protivnicima, ali sportski je nadati se. Ako desetodnevne pripreme u Kini budemo odradili kako treba, realno je da prođemo u drugi krug", naveo je Smiljanić i dodao da će tek razgovarati sa čelnicima Espanjola o nastupu na turniru u Pekingu.

Jedan od najiskusnijih igrača srpskog tima Vladimir Stojković izjavio je da Srbija mora da ide "stepenik po stepenik" u Pekingu.

"Teška je grupa, dva puta smo u poslednjih nekoliko godina izgubili od Argentine, nadam se da će sada biti treća sreća. S obzirom da smo bili među poslednjima na prošlim Igrama i na Mundijalu, moramo da idemo polako, stepenik po stepenik", istakao je Stojković.

Stojković je dodao da je skoro siguran da će mu Sporting iz Lisabona dati dozvolu da igra u Pekingu.

"Pripreme kluba počinju kada i Olimpijske igre, tako da sam 99 odsto siguran da ću igrati. Jedino bi mogao da bude problem ako promenim klub, ali rano je da pričamo o tome", kazao je Stojković.

Reprezentaciji Srbije duel sa Kinom biće jedina provera pred odlazak na završne pripreme za Olimpijske igre. Duel Srbije i Kine igra se u sredu u 16 sati na stadionu OFK Beograda.

Srbija će na Olimpijskim igrama u Pekingu nastupiti u grupi sa braniocem zlatne medalje Argentinom, Australijom i Obalom Slonovače.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC