• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VJEČITI: Hoćemo derbi! Hoćemo publiku!

Crvena zvezda je odlučno protiv mogućeg odlaganja "vječitog derbija". "Jedva čekam da utakmica počne", kaže trener Partizana.

 VJEČITI: Hoćemo derbi! Hoćemo publiku! Izvor: MONDO

Na prvi nagovještaj iz Zajednice Superlige, ali i MUP, da bi predstojeći 139. vječiti derbi mogao da bude odložen zbog tenzija koje su stvorene prethodnih dana u srpskom društvu, reagovala oba kluba i Crvena zvezda i Partizan.

I oba su - poslije dugo vremena - oko nečega složila.

Uprkos svemu što se događalo tokom Parade ponosa, 10. oktobra u Beogradu i dva dana kasnije prije, za vrijeme i poslije utakmice Italija - Srbija, koja je prekinuta, i u Ljutice Bogdana i u Humskoj žele da se međusobni susret dva najveća srpska kluba odigra 23. oktobra na stadionu Crvene zvezde.

Na pitanje: "Kakav je stav Crvene zvezde o najavama da bi derbi mogao da bude odložen ili odigran pred praznim tribinama?", iz Ljutice Bogdana dobili smo sljedeći odgovor:

"Crvena zvezda je odlučno protiv toga. Mi u klubu želimo da se igra derbi i to pred navijačima, pred punim tribinama i da sve na kraju bude praznik fudbala. Ne smije da se dogodi da huliganizam pobijedi sport", prenio je portparol crveno-bijelih Marko Nikolovski stav rukovodstva kluba.

"Nama, kao domaćinima, narednih dana predstoje mnogi sastanci sa svim relevantnim institucijama, koje su i prethodnih nekoliko decenija učestvovale u zajedničkoj organizaciji vječitih derbija i koje sve zajedno snose odgovornost. Nadamo se da ćemo na kraju i postići dogovor", dodao je Nikolovski i podvukao:

"Želimo da se igra, hajde da sjednemo i da ovaj derbi organizujemo i kao 138 prethodnih".

Koordinator za odnose sa ekipom u Upravnom odboru FK Partizan, Albert Nađ, koji je i sam odigrao veliki broj "visokorizičnih" derbija, istakao je da bi sport bio najveći gubitnik ukoliko utakmica Crvene zvezde i Partizana ne bude odigrana ili bude odigrana pred praznim tribinama.

"Prvo, moramo da jasno podijelimo navijače i huligane. To nije isto. Drugo, ako derbi ne bi bio odigran ili bude, ali bez prisustva publike, bili bi oštećeni oni pravi navijači, koji se raduju takvim utakmicama i zbog kojih se fudbal i igra", rekao je Nađ, ali je priznao da lično, kao građanin Srbije, nije siguran da poslije svega ne bi bilo novih incidenata, 23. oktobra u Ljutice Bogdana.

S obzirom na to da su navijači Crvene zvezde doputovali čak u Đenovu, kako bi između ostalog pokušali da se obračunaju sa svojim bivšim, a sada golmanom Partizana Vladimirom Stojkovićem, u čemu su dijelom i uspjeli, Nađ se plaši da bi incidenata moglo da bude i na samoj utakmici.

"Iz ovog ugla, ne znam da li neko može da garantuje bezbjednost za sve učesnike derbija. Kažem to zbog svega što se dogodilo 10. oktobra na ulicama Beograda i potom dva dana kasnije u Đenovi, kada nam je napadnut igrač i prekinut meč reprezentacije. Da se derbi igra sutra, moje mišljenje je da bismo svi razmišljali o tome da li može da se dogodi još neka loša stvar. Ali, tu su nadležni da o tome odlučuju", ogradio se Nađ, koji je apostrofirao da su navijači Partizana na prethodnom derbiju, koji je bio odigran u Humskoj, pokazali fer i sportsko navijanje.

Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević kaže da se ne plaši i da jedva čeka da utakmica počne.

"Nama nikad... Pardon, meni nikad, jer ne iznosim stav kluba, nego svoj lični, neće biti u interesu da se odlaže vječiti derbi. Govorim o sportskoj strani, za koju sam zadužen. Derbi je za mene uvijek bio i biće svetinja, praznik fudbala i ne bih volio da izgubimo taj praznik. Ne mogu da dočekam da počne ta utakmica", rekao je Stanojević, ali se ipak ogradio:

"Ipak, najvažnija je bezbjednost igrača".

Da li se plaši za svoju bezbjednost?

"Ja se ne plašim. Mi smo generacija koja je odrasla 90-ih godina, a dijelom zakačila i 80-te, koje su svakako bile ljepše. Ali, kao takav, ne plašim se ničega osim eventualnih zvižduka navijača Partizana. Plašim se samo njih da ne razočaram", dodao je Stanojević.

(N. J. MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC