• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Igrači, budite nasmijani ratnici

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević optimista je pred meč sa Smederevom i očekuje podršku navijača.

 Stanojević: Igrači, budite nasmijani ratnici Izvor: MONDO

Deset puta gostovali su Smederevci u ligaškim mečevima u Humskoj ulici i deset puta odlazili su kući sa porazom. Uz uglavnom punu mrežu, jer je gol razlika 25:8 u korist Partizana.

Jedanaesti put, Smederevo gostuje Partizanu u petak od 18 časova.

Poslije pauze u prvenstvu, zbog obaveza reprezentacije, utakmicama osmog kola Superlige biće nastavljena šampionska trka, a crno-bijeli dobili su priliku da se oporave od poraza u Novom Sadu od Vojvodine i da pokažu da je sve bila samo prolazna slabost.

"Poslije pauze, koja nam je bila neophodna i koju smo dobro iskoristili, ulazimo u težak ciklus utakmica, od kojih je ova protiv Smedereva u petak trenutno najvažnija. Potpuno smo spremni da pružimo sve od sebe, iako imamo kadrovskih problema", rekao je trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević, koji neće moći da računa na Gabrijela Klea i Mladena Krstajića, ali hoće na Almamija Moreiru i Vladimira Stojkovića.

Na poraz u Novom Sadu, Stanojević gleda kao izdvojeni incident i ističe da je pred utakmicu sa Smederevom optimista, jer ima i osnova za to.

"Ne vidim problem u našoj igri, osim meča sa Vojvodinom. Ali, od 16 odigranih utakmica ove sezone, normalno je da jednu odigramo loše. Nema potrebe za panikom, igramo dobro, atraktivno, sa mnogo golova, za publiku i vjerujem da će tako biti i u budućnosti. Ako bi se ponovilo izdanje iz Novog Sada, to bi onda bilo zabrinjavajuće", prokomentarisao je.

Jedno od pitanja bilo je: "Da li mislite da će se negativna tenzija stvorena oko utakmica reprezentacije odraziti i na klupski fudbal u Srbiji?"

"Treba odvojiti klub i reprezentaciju, a ja mislim da se neke stvari događaju baš zbog toga što ne odvajamo te dvije stvari. Ne znam da li će događaji iz Đenove imati odraz na klupski fudbal, ali se nadam da će Partizan svojim igrama 'natjerati' ljude da dođu na stadion", rekao je Stanojević.

Upravni odbor FK Partizan, vodeći se pravilnikom kluba, kaznio je Nemanju Tomića i Milana Smiljanića umanjenjem 20 odsto primanja na godišnjem nivou. To nije mala suma i novinare je zanimalo kako su igrači reagovali poslije svega?

"Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv OFK Beograda (2:1) i njih dvojica su odlično odradili sve što se od njih tražilo. Nije moja stvar da komentarišem novčanu kaznu od strane kluba. Ja želim da oni budu uvijek isti, osim na utakmici protiv Vojvodine o kojoj ne želim da se ponavljam. Rekao sam šta će biti ako se igraču Partizana ponovi takvo ponašanje, jednostavno neće više biti u klubu, novčane kazne me neće zanimati", podvukao je Stanojević i potom naglasio kakve igrače želi u ekipi:

"Ja im pričam da iznutra budu ratnici, a spolja nasmijani momci. Da se ne dokazuju nikome osim navijačima Partizana, koje će ispunjavati pobjedama".

Bilo je i spekulacija oko toga da će Stanojević naredne nedelje u Ligi šampiona izvesti slabiji tim, da bi najjači imao svjež i oran za derbi sa Crvenom zvezdom.

"To nije tačno, protiv Brage ćemo izaći u najboljem mogućem sastavu. Nama je Liga šampiona vrlo važna, sa navijačke strane, više bih volio da dobijem derbi nego da osvojim Ligu šampiona, ali nijednog trenutka niko od nas u klubu ne smije da zaboravi šta nam je učešće u Ligi šampiona donijelo. Ponosan sam što mogu da radim u Srbiji i igram Ligu šampiona u isto vrijeme. Da za tako nešto ne moram da idem u inostranstvo...", demantovao je strateg crno-bijelih.

Da li misli da bi naredna nedelja mogla da bude prelomna za cijelu sezonu?

"Imam osjećaj da će se sezona prelomiti već u petak protiv Smedereva, a ne u Bragi ili u derbiju. Pred svaku utakmicu imam osjećaj da će pući sve oko mene. A, imao sam i osjećaj protiv Pjunika da ću otići sa mjesta trenera, ako ne prođemo i da će mi se život promijeniti, pa se nije ništa dogodilo. Prelomiće se ova sezona, ako izgubimo u Bragi sa 3:0, a potom i derbi... U suprotnom, neće", rekao je Stanojević.

O pojačanjima u decembru i januaru?

"Imena ne znam... Ali, znam pozicije na kojima su nam potrebna pojačanja, profil igrača, visinu, brzinu i boju kože... Znam i da li su iz Evrope ili što mi kažemo 'inostranstva', jer sebe želimo da shvatamo kao Evropu. Naravno, znam i imena, ali nisam još siguran", ostao je zakopčan mladi trener, kojeg navijači izuzetno poštuju.

PAROVI OSMOG KOLA:

U petak:

Partizan – Smederevo (18.00, Arena)

U subotu:

Inđija – Javor (14.30)
Čukarički Stankom – BSK Borča (14.30)
Metalac – Jagodina (14.30)
OFK Beograd – Spartak Zlatibor voda (14.30)

U nedelju:

Hajduk – Vojvodina (14.30)
Rad – Borac (14.30)
Sloboda Sevojno Point – Crvena zvezda (15.00, RTS)

TABELA: Crvena zvezda 19, Partizan 16, Vojvodina 15, Rad 14, Spartak 13, Sloboda 11, Smederevo 10, Borac 10, OFK Beograd 10, Jagodina 9, Inđija 7, BSK 6, Javor 4, Metalac 2, Hajduk 1, Čukarički 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC