• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci zbog koronavirusa bez fudbala do aprila, Makedonci do daljnjeg

Autor mondo.ba/Anadolija

Zvanično su se oglasili fudbalski savezi dvije zemlje

 Koronavirus bez fudbala Slovenija Sjeverna Makedonija Izvor: MN PRESS

Nacionalni šampionat u svim konkurencijama prekida se do daljnjeg zbog epidemije korona virusa u svijetu, odlučila je Takmičarska komisija Fudbalske federacije Sjeverne Makedonije (FFM).

Možda će vas zanimati

Saopšteno je da se suspenduju takmičenja u Prvoj, Drugoj i Trećoj ligi, kao i u prvenstvu za žene, te u futsalu.

"Odluka je donesena na temelju nedavnih preporuka i zabrana Ministarstva zdravlja za sprečavanje korona virusa, koje uključuju zabrane na svim javnim i privatnim okupljanjima, bez obzira na veličinu i broj sudionika - koncerte, pozorišta, kina, dvorane, stadione. Prije toga, u skladu s preporukama i zabranama Vlade Makedonije za spriječavanje korona virusa, Komisija za fudbal mladih odlučila je u naredne dvije sedmice suspendovati sve utakmice omladinskih kategorija i utakmice Dječje lige FFM”, istakli su iz FFM.

Radi širenja korona virusa otkazana je i Redovna godišnja skupština FFM, koja je trebalo da se održi 21. marta u Skoplju.

Datum održavanja u Skupštine FFM biće naknadno određen, istakli su iz makedonske ''kuće fudbala".

Takođe, danas se oglasio i Fudbalski savez Slovenije, koji je saopštio da prekida sva takmičenja pod svojim pokroviteljstvom nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija juče proglasila pandemiju korona virusa.

Sve obrazovne ustanove širom Slovenije zatvorene su u ponedjeljak, istakli su iz slovenačkog Saveza.

''Procijenjeno je da je potencijalni rizik od infekcije previsok da bi se fudbalske utakmice nastavile, pa je NZS danas obustavio sva takmičenja pod svojim okriljem. NZS, takođe, preporučuje obustavu svih treninga za sve juniorske ekipe i selekcije. Mjera je na snazi do kraja marta, a aktivnosti NZS na ostalim područjima nastaviće se nesmetano odvijati tokom spomenutog perioda, ali u skladu s preporukama i naredbama institucija. Nastavićemo pažljivo da pratimo situaciju i u skladu s tim ćemo poduzimati daljnje mjere", piše u saopštenju za javnost NZS.

Prema posljednjim podacima Vlade Slovenije, u ovoj zemlji je do 14 časova danas potvrđeno 89 oboljelih od korona virusa, a lokalni mediji prenose kako će uskoro biti proglašena epidemija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC