• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ: Volio bih da Kleo ostane, ali...

"Vjerovatno i on kao igrač ima potrebu da napreduje u boljoj ligi i velikom evropskom klubu", najavio je Nađ da bi uskoro Kleo mogao u inostranstvo.

 Nađ: Volio bih da Kleo ostane, ali... Izvor: MONDO

Priče oko toga da bi Gabrijel Kordova Kleo mogao da ode iz Partizana tokom ove sezone počele su zajedno sa prvim evro-golovima koje je Brazilac počeo da postiže još ljetos.

Do danas, a 14. oktobar je, postigao ih je taman toliko da mu je cijena na internacionalnom tržištu porasla na - za srpske uslove - astronomskih 12 miliona funti, što iznosi 13,6 miliona evra.

Toliko, navodno, želi da plati Liverpul da bi dobio Brazilca. Što prije...

"Kleo?", pitanjem je na pitanje odgovorio koordinator za odnose sa ekipom ispred Upravnog odbora Partizana, Albert Nađ.

I onda se nasmijao...

"Svaki njegov gol gotovo da je bio remek djelo i kada pravite dvd, dovoljno je samo snimiti golove koje je postigao ove sezone i Kleo će svakako biti interesantan mnogim klubovima. Kleo jeste u žiži, ali on je igrač Partizana i ja bih volio da se družimo još dugo. Ali, šta da se radi...", kao da je nagovijestio Nađ da bi rastanak sa Brazilcem mogao da usledi brzo, možda čak ove zime.



"Vjerovatno i on kao igrač ima potrebu da napreduje u boljoj ligi i velikom evropskom klubu", nadovezao se Nađ i dodao:

"Kada je 31. avgusta bio završen ljetnji prelazni rok, svi u Partizanu počeli smo da razmišljamo o potezima u decembru i januaru. Svaki prelazni rok je bitan, donosi nešto novo. Klub prati igrače... Ne mogu da budem siguran ni u šta, ali vjerovatno će biti i dolazaka i odlazaka".

Kada je riječ o odlascima da li je izvjesnije da će otići igrači koji su u fokusu i čija je cijena "najjača" ili oni koji se možda nisu snašli do sada?

"Nikad se ne zna, nekad neko ko je u centru pažnje ostane, a transfer ostvari igrač koji je bio u zapećku", ponovo je ostao "zakopčan" član Uprave crno-bijelih.

Svjestan da će naredne sezone broj stranih igrača biti dodatno redukovan u srpskom fudbalu, Nađ je iznio zanimljiv prijedlog.

"Igrači iz bivših republika SFRJ ne bi trebalo da budu stranci, to je moj prijedlog za razmišljanje, a trebalo bi da ga razmotre svi u FSS. Mislim to iz prostog razloga što je sužen prostor, samim tim i smanjen kvalitet. Igrači iz BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, pa zašto ne i Hrvatske, ne bi trebalo da budu registrovani kao stranci u Srbiji i mislim da bi to bio pravi potez. Naravno, samo kada bi taj dogovor prihvatile sve strane", rekao je.

Na temu pozivanja stranaca u reprezentaciju Srbije, Nađ je rekao:

"Imamo dovoljan fond naših igrača za seniorsku reprezentaciju".



Iako to nije precizirao u odgovoru, može se naslutiti šta Nađ misli o eventualnom pozivanju Klea među "orlove", s obzirom da je nedavno dobio srpsko državljanstvo.

"Ja čak imam i mađarsko porijeklo, ali mi nikad nije palo na pamet da igram za Mađarsku. Moja zemlja je bila i ostaće Srbija i časno sam branio boje Jugoslavije. Žao mi je što nisam bar jednu utakmicu odigrao za Srbiju. Ali ne bih mogao da se radujem uspjesima neke druge reprezentacije, ne bih tako emotivno preživljavao sve što se događa. Ovo je moja zemlja, za mene najbolja i jedni na svijetu", istakao je.

Povodom incidenata u Đenovi, kada je napadnut golman Partizana i reprezentacije Srbije Vladimir Stojković i to od strane navijača Crvene zvezde, Nađ nije želio da šalje poruke mimo onoga što je već saopštio Partizan, ali je najavio da će klub uraditi sve da zaštiti svoje reprezentativce.

"Partizan će prije svega zaštiti svoje reprezentativce. Trebalo bi da boja dresa nema važnost kada igrač ide da brani čast Srbije, svaki reprezentativac trebalo da bude ponos za navijače, ali onaj vandalski čin u Đenovi pokazao nam je nije tako, nažalost. Dogodilo se da našem momku, koji je profesionalac, bude ugrožena sigurnost i onemogućeno mu da radi svoj posao", podsjetio je Nađ, koji je potom upitan da li pod "zaštita" podrazumeva angažovanje tjelohranitelja?

"Partizan će kao klub učiniti sve da zaštiti bilo koga, ne samo svoje igrače. Ne bih ulazio u detalje. Poenta je da svaki sportista ima pravo da izabere klub u kojem će da igra i da moraju da mu se omoguće uslovi da ugovor odradi sa mirnoćom na profesionalnom i privatnom planu".



Da li je tim povodom razgovao sa ljudima iz Crvene zvezde?

"Ja lično nisam. Nisam imao potrebe da kontaktiram nikoga iz Crvene zvezde, okrenuti smo onome što se događa u našem klubu i tome, šta mi možemo da uradimo da se ovo ne ponovi".

Iz FSS nagovještavaju da organizator incidenata u Đenovi komanduje iz Beograda i da će objaviti njegovo ime?

"Klub je dao saopštenje i ne bih se ponavljao. Tu su nadležni da provjere šta je pozadina svega što se dogodilo u Đenovi i nadam se da će tako i biti".

Kako komentarišete potez Uprave Crvene zvezde da ukloni stolice sa južne tribine uoči vječitog derbija koji bi trebalo da bude odigran 23. oktobra?

"To što rade u FK Crvena zvezda, ne znači da će isto da radi i FK Partizan. Mi imamo bitnije stvari o kojima trenutno razmišljamo, a jedna od njih je utakmica sa Smederevom. Ako oni kao vlasnici, a ne znam da li su to, odluče da skinu stolice na svom stadionu, to je njihova stvar. Mi želimo da utakmica bude odigrana bez incidenata".



Ima i nagovještaja da možda neće biti odigrana?

"Nadležni su tu da odluče, a Partizan se uvijek za pobjede borio sportski, navikao je da se nadmeće i osvaja bodove. Takođe, Partizanovi navijači dosljedni su u onome što traži UEFA, a to je moglo da se vidi kroz sportsko navijanje i protiv Anderlehta i protiv Arsenala, ali i u košarci, protiv Makabija, Panatinaikosa, CSKA... Primjera je mnogo. Ni u posljednjem derbiju koji je odigran na našem stadionu, navijači Partizana nisu napravili ni najmanji incident", navodi Nađ.

Da li je bolje prazan stadion ili odlaganje utakmice?

"Teško pitanje. Uvek citiram SOS kanal i ono njihovo: 'Zašto iz fotelje, dođite na stadion'. Možda je sada, kod običnih navijača, strah povećan zbog svega što se događalo".

Kolika je u svemu što se dogodilo u Đenovi krivica u klubovima, prije svih Crvenoj zvezdi i Partizanu, zbog prečestih saopštenja u kojima provejava netrpeljivost i doza ne baš sportskog rivalteta?

"Nisam davao komentar na bilo šta što je dolazilo od strane drugog kluba i neću to činiti dok ne bude upućeno direktno ka meni. Sve bi trebalo da ostane u domenu kulturnog odnosa".



Nađ je ipak apostrofirao:

"Krajnje je vrijeme da se navijači dozovu pameti" i naveo potez Uprave crno-bijelih da spusti ogradu na zapadnoj i istočnoj tribini kao hrabar primjer koji bi mnogi trebalo da slijede:

"Ljepši su stadioni kada se skinu ograde, prije je sve izgledalo kao u Aušvicu".

Da li zbog cijele atmosfere u srpskom fudbalu žali što živi i radi u Srbiji?

"Prvo, ne žalim što sam rođen u Srbiji, ni što živim u Srbiji. Da žalim, ne bih se 2003. godine vratio u Partizan i Beograd, poslije sedam godina u Španiji. Ostao bih tamo da živim... Ovo je moja zemlja, moja djeca rođena su ovde i ovde idu u školu, a jednog dana će sama moći da biraju da li žele da ostanu".

"Ne da ne žalim, nego sam ponosan na srpsko državljanstvo! Ne žalim ni što sam dio srpskog fudbala. Trebalo bi svi da se zategnemo da bi nam fudbal bio kao u Evropi", podvukao je Nađ.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC