• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Nastavak u sjenci huligana

Utakmice osmog kola Superlige biće odigrane u sjenci nemilih scena, koje su takozvani srpski navijači izazvali u utorak u Đenovi.

 JSL: Nastavak u sjenci huligana Izvor: MONDO

Poslije svega što se dešavalo, a daleko da se situacija smirila, vrijeme je da se ponovo okrenemo domaćim terenima i borbi za šampionsku titulu.

Prva utakmica osmog kola igra se u Humskoj. Na noge šampionu u petak dolazi Smederevo. "Parni valjak" je protiv Spartaka zapao u rezultatsku krizu, koja se nedjelju dana kasnije u Novom Sadu produbila i na igru. Aleksandar Stanojević imao je dvije nedjelje da pregrupiše snage i spremi se za nove izazove. Pošto je prošla serija od tri utakmice bila veoma neuspješna, očekuje se da nova, protiv Smedereva, Brage i Crvene zvezde donese daleko bolje rezultate.

"Oklopnici" ne dolaze u glavni grad sa bijelom zastavom, a cilj im je da prije svega sačuvaju svoj gol. To im je na prethodnih sedam mečeva i te kako dobro polazilo za rukom, što potvrđuje podatak da su primili samo dva gola, protiv Jagodine (jedini poraz) i BSK.

Crvena zvezde je iskoristila novi kiks Partizana i za samo dva kola od minus dva došla na plus tri u odnosu na "vječitog rivala". Crveno-bijeli igraju protiv Slobode Sevojno Point i jedini cilj na utakmici u Lučanima, gdje Užičani igraju svoje utakmice, su im tri boda. Međutim, izabranike Aleksandra Kristića u nedjelju očekuje vrlo teška misija jer će za protivnika imati takođe neporaženu ekipu. Sloboda se do sada nije pretjerano istakla u napadu, ali su zato Užičani na većini utakmica demonstrirali maestralnu odbranu, koja je primila samo tri gola.

Vojvodina opasno prijeti da se probije na drugo mjesto. Crno-bijeli su iz "srpske Atine" ispraćeni sa dva komada, što je u "lalama" ponovo probudilo šampionske ambicije. Novosađani su u prošlosti često znali da poslije pobjeda u derbiju razočaraju protiv dosta slabijih rivala. Sledeći protivnik je Hajduk, ali teško da Kuljani mogu da iznenade zahuktalu Vojvodinu. Zoran Milinković i njegovi puleni još nisu izgubili utakmicu, primili su samo jedan gol (najmanje u Superligi), a igra u napadu djeluje sve bolje i što je najvažnije efikasnije.

I ova utakmica se igra u nedjelju, kao i duel na Banjici između Rada i Borca.

Šta reći za "građevinare". Rad je sigurno najprijatnije iznenađenje u Superligi. Nebeskoplani nisu dopustili "vječitima" i Vojvodini da se odlijepe i u stopu ih prate. Tim Marka Nikolića samo je Partizan nadigrao i na tom meču (0:3) primili su sve golove na do sada odigranim utakmicama. Čačani su u zlatnoj sredini i spadaju u ekipe koja tradicionalno gro bodova osvaja na svom terenu. Međutim, ove sezone se situacija malo promijenila. "Zebre" još nisu izgubile na gostovanju, kod kuće imaju jednu pobjedu, baš kao i u gostima. Kao i Rad, jedini poraz doživjeli su od aktuelnog šampiona. Nema sumnje da će Borac pokušati da iskoristi svaku priliku na Banjici, ali za njih bi i jedan bod u duelu sa Radom bio uspjeh.

Vrlo interesantno može da bude i na Karaburmi, gdje "romantičari" dočekuju Spartak, četvrti klub u Superligi bez poraza. "Fenjeraš" Čukarički u derbiju donjeg dijela tabele ugostiće u malom gradskom derbiju BSK. Metalac će prvu pobjedu tražiti u Kragujevcu protiv Jagodine, dok Inđija dočekuje Javor.

Parovi osmog kola Superlige:

petak:

Partizan - Smederevo (18.00)

subota:

Metalac - Jagodina (14.30)
Čukarički - BSK
Inđija - Javor
OFK Beograd - Spartak

nedelja:

Hajduk - Vojvodina (14.30)
Rad - Borac
Sloboda Point Sevojno - Crvena zvezda (15.00)

TABELA: Crvena zvezda 19, Partizan 16, Vojvodina 15, Rad 14, Spartak 13, Sloboda 11, Smederevo 10, Borac 10, OFK Beogarad 10, Jagodina 9, Inđija 8, BSK 6, Javor 4, Metalac 2, Hajduk 1, Čukarički 1 bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC