• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Valjak petom brzinom krenuo za Bragu

Partizan pobijedio Smederevo u sjajnom premijernom meču 8. kola Jelen Superlige Srbije - 5:3 (2:1).

 JSL: Valjak petom brzinom krenuo za Bragu Izvor: MONDO

Odavno na superligaškim terenima nije viđen tako dobar i zanimljiv meč. Makar na sat i po oko četiri hiljade gledalaca u Humskoj moglo je da zaboravi na tmurnu srpsku fudbalsku današnjicu.

Partizan je savladao Smederevo 5:3 (2:1) i bar do nedelje se izjednačio sa liderom, Crvenom zvezdom, na vrhu tabele.

"Oklopnici" su poveli već u 13. minutu, crno-bijeli su do 17. napravili preokret, ali se gosti nisu predali. Tek što su se vratili iz svlačionice - izjednačili su.

Kada je šampion stigao do 4:2, činilo se da je pobjednik odlučen. Tako nisu mislili gosti, sveli su "minus" na samo jedan gol, ali više od toga nisu mogli. Partizan je u 79. minutu riješio sve dileme oko pobjednika - 5:3.

Po dva gola dali su Marko Šćepović iz Partizana i Saša Ranković iz Smedereva, a u po jedan Ivica Iliev, Pjer Boja i Radosav Petrović za domaćina, a Dragan Ćeran za goste.

Smederevo je u prvih sedam kola kapituliralo samo dva puta, a u 90 minuta borbe u Humskoj čak pet puta. Takođe, "oklopnici" su prethodno dali šest golova, a samo Partizanu - tri.



Uoči početka meča u centru pažnje našao se - Vladimir Stojković. Navijači Partizana su transparentom "Stojke, Srbine" i pjesmom podrške izazvali reakciju reprezentativni golman im je odgovorio srcem (napravljenim od prstiju).

I kada je igra počela, gotovo svi su sa tribina su zapjevali:

"Stojke Grobare - Grobari su uz tebe"...

A Stojković im je otpozdravljao.

Ipak, nije čuvar mreže Partizana bio u centru pažnje. Ta čast pripala je napadačima obe ekipe.

U sastavu crno-bijelih nije bilo povrijeđenih Mladena Krstajića i Klea, kao i kažnjenih Nemanje Tomića i Milana Smiljanića, ali se u tim poslije dva mjeseca vratio Moreira.

I u takvoj situaciji trener Aleksandar Stanojević poslao je ofanzivan sastav na teren, a sve karte bacio je na napad kada je početkom drugog poluvremena umjesto Stefana Babovića poslao Boju.

I to mu se isplatilo.

Ako se izuzme pucački trening u Apatinu (u Kupu), Partizan nije pobijedio u posljednje tri utakmice (Spartak 0:0, Arsenal 1:3, Vojvodina 0:2) i u duelu sa Smederevcima imperativ pobjede visio im je kao mač nad glavom.

I uspjeli su da prekinu lošu seriju, a ujedno nastave pozitivnu protiv Smederevaca. To im je bila peta uzastopna.

U posljednjih 13 duela, "oklopnici" su crno-bijelima izvukli samo dva boda.

U Beogradu, Partizan je ostvario pobjede u svih 11 utakmica.

U sastavu "oklopnika" našlo se nekoliko bivših igrača Partizana - Branilsav Atanacković, Nenad Marinković, Dejan Ognjanović, Dušan Brković, kao i Branislav Stanić na klupi.

Akteri su prije utakmice pokazali crveni karton "rasizmu i nacionalizmu".

Partizanu slijede dueli sa Bragom u utorak (20,45) u Ligi šampiona i sa Crvenom zvezdom 23. oktobra.

GOOOL, GOOOL, GOOOL



13. minut - 0:1 - poslije kornera crno-bijelih, sijevnula je kontra gostiju "tri na tri" - po desnom krilu je prošao Nenad Marinković i centrirao, Moreira je želio da izbije loptu, što je i učinio, ali samo do Saše Ranković koji je precizno tukao.

15. minut - 1:1 - Moreira je petom "izbacio" Ivicu Ilieva, koji je želio da proigra Marka Šćepovića. Međutim, uklizao je defanzivac gostiju, lopta se vratila do Ilieva, kome onda nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu - 1:1.

17. minut - 2:1 - Evrogol Šćepovića. Mladi napadač je sa 16-17 metara iskosa sa lijeve strane precizno tukao u suprotne rašlje.

46. minut - 2:2 - Poslije kornera, lopta se odbila do Dragana Ćerana, koji je sa "penaltika" bio neumoljiv.

56. minut - 3:2 - Fenomenalno je Radosav Petrović uposlio Pjera Boju. Tek što je ušao u igru, Kamerunac se našao "oči u oči" sa golmanom Dejanom Rankovićem, obišao ga i postigao svoj treći gol u prvenstvu.

58. minut - 4:2 - Šćepović je u duelu bio jači od protivničkog igrača, izborio se za poziciju i drugi put "probušio oklop".

73. minut - 4:3 - Saša Ranković je iskoristio grešku Marka Jovanovića, koji je samo pogledom ispratio loptu, a napadač Smedereva se samo "poklonio" i drugi put na utakmici upisao u strijelce.

79. minut - 5:3 - Radosav Petrović je imao "otvoren" šut sa ivice šesnaesterca i tu priliku nije propustio.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Jovanović, Stanković, Kizito - Petrović - Ilić, Moreira (od 69. Kamara), Babović (od 55. Boja) - Iliev (od 59. Davidov), Šćepović.

SMEDEREVO: Dejan Ranković, Lukić, Atanacković (od 46. Radosavljević), Brković, Ognjanović, Todorov (od 60. Stanić), Jerinić, Ćeran, Saša Ranković (od 79. Stojanović), Marinković, Živković Dejan.

Parovi 8. kola:

Partizan - Smederevo 5:3 (2:1)
/Iliev 15, Šćepović 17, 58, Boja 56, Petrović 79 - Saša Ranković 13, 72, Ćeran 46/

Subota, 14,30

Inđija - Javor
Čukarički - BSK
Metalac - Jagodina
OFK Beograd - Spartak

Nedelja

Hajduk - Vojvodina 14,30
Rad - Borac
Sloboda - Crvena zvezda 15,00

TABELA: Partizan /+1/ 19, Crvena zvezda 19, Vojvodina 15, Rad 14, Spartak 13, Sloboda 11, Smederevo /+1/ 10, Borac 10, OFK Beograd 10, Jagodina 9, Inđija 7, BSK 6, Javor 4, Metalac 2, Hajduk 1, Čukarički 1.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC