• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani ni da čuju za novi meč!

Na zahtjev srpske strane da se odigra novi meč, Italijani reagovali saopštenjem sa jasnom porukom: "Neka UEFA kaže svoje..."

 Italijani ni da čuju za novi meč! Izvor: MONDO

Fudbalska asocijacija Italije nije sa mnogo uzbuđenja primila vijest iz Beograda, da su kolege iz Fudbalskog saveza Srbije za incidente u Đenovi okrivile baš njih, organizatore.

Niti su se Italijani uzbudili oko insistiranja srpske strane da duel četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2012, između Italije i Srbije, bude naknadno odigran.

Ako postoji neko ko ne zna, utakmica između ove dve reprezentacije prekinuta je prošlog utorka uveče zbog divljanja "navijača" iz Srbije, a gotovo od iste večeri počeo je "teniski" meč između čelnika italijanskog i srpskog fudbalskog saveza oko toga ko snosi (veću) odgovornost za incident nad kojim se zgrozio cijeli svijet.

Na zahtjev FSS, poslije sastanka Izvršnog odbora i pres konferencije u petak popodne, iz Rima je stiglo samo šturo saopštenje, a napisano je:

"Fudbalska asocijacija Italije mirno iščekuje rezultate istrage koju sprovodi Disciplinska komisija UEFA i namjerava da zadrži dostojanstven stav u svemu, uključujući i napisano u svojim saopštenjima. FIGC shvata svoju odgovornost i za postupke i za saopštenja izdata i 12. oktobra i u danima potom", napisano je u saopštenju iz kojeg se vidi da Italijani ne žele više da se prepucavaju sa srpskom stranom.

Naravno, to ne znači da će čelnici italijanskog fudbala sjediti skrštenih ruku do 28. oktobra, kada će UEFA saopštiti presudu.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić najavio je da će naš Savez održati sastanak sa predsjednikom UEFA Mišelom Platinijem deset dana prije datuma izricanja presude. Italijani, s druge strane, nisu u javnosti saopštavali koji su njihovi naredni koraci, ali dani puni lobiranja svakako predstoje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC