• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekid u Đenovi "plaćen" 200.000 evra!?

Istraga oko toga ko su mogući nalogodavci vodi u dva pravca, jedan prema kriminalnom miljeu, drugi prema odnosima u FSS.

 Prekid u Đenovi "plaćen" 200.000 evra!? Izvor: MONDO

Dok država radi na rasvjetljavanju pozadine skandala u Đenovi, odnosno otkrivanju mogućih nalogodavaca takvog čina, u medije gotovo svakog dana procuri poneka nezvanična informacija.

Tako je list "Politika" u izdanju od subote objavio da su navijači Crvene zvezde koji su s namjerom prekinuli utakmicu Italija - Srbija prošlog utorka, njih 60, za to bili "nagrađeni" sa 200.000 evra!?

Izvor beogradskog lista naveo je jedan dio istrage o tome ko su nalogodavci vodi prema osumnjičenom za šverc kokaina i pranje novca i njegovog "kolege" kojeg policija sumnjiči da je vođa "kriminalnog klana", za koji se vezuju ubistva, razbojništva, nasilničko ponašanje, silovanja, krađe automobila, piše u tekstu i dodaje se da su obojica već dugo u bjekstvu.

Drugi dio istrage usmjeren je prema informacijama da su neredi u Đenovi u vezi sa stanjem u Fudbalskom savezu Srbije.

"Smatram da je samo izgovor informacija da iza svega stoji nezadovoljstvo stanjem u FSS. Ono što je mnogo vjerovatnije je da su nerede, kako se pretpostavlja, finansirala dvojica šefova klanova, koji su možda u nekom sukobu zbog novca, ali obojici je interes da se stvori haos u državi. Sve je još u domenu istrage i provjera informacija", rekao je sagovornik "Politike", blizak MUP-u, koji je tražio da ostane anoniman.

U tekstu se dodaje da je u Italiji uhapšeno osam huligana, a da je sud četvorici produžio pritvor.

Pritvor je produžen osumnjičenima Ivanu Bogdanovu (30) iz Beograda, za kojeg se sumnja da je vođa ekstremnih srpskih navijača, Srđanu Jovetiću (20), porijeklom iz Crne Gore, Danijelu Janiću (28) rodom iz Ljubljane i Nikoli Kličkoviću (31), iz Novog Sada, protiv kojeg je srpska policija prošle godine podnijela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje na sportskim manifestacijama, navodi "Politika".

"On je 20. septembra prošle godine, na utakmici Fudbalskih klubova Smederevo i Crvena zvezda, odigranoj u Smederevu, bio jedan od četvorice osumnjičenih, koji su upali na stadion i napali redare", dodaje se.

Italijanski sud će u subotu saslušati osumnjičene Gorana Stanića (25) iz Knina, Nenada Radovića (30), Strahinju Toljagić (24) iz Beograda i Vladimira Delića (28) iz Novog Sada.

"Srpska policija, kako saznajemo, ispituje na koji način su oni prešli granicu Srbije. Prema još nepotvrđenim informacijama, pretpostavlja se da je Bogdanov iz Srbije izašao na graničnom prelazu Kelebija, 10. oktobra ove godine, u svom vozilu", piše dalje u tekstu.

"U međuvremenu, srpska policija je od dana dolaska navijača u našu zemlju do preksinoć uhapsila ukupno 46 osumnjičenih. Među njima je, kako saznajemo, i Aleksandar Zagorčić (28) iz Novog Sada, koji će u javnosti biti upamćen po snimku sa stadiona u Đenovi na kome se vidi kako pokušava da razvali neprobojno staklo na stadionu. On je priveden na graničnom prelazu Batrovci", navedeno je u tekstu.

"Protiv svih osumnjičenih policija će podnijeti krivične prijave za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi", piše "Politika".

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC