• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldinjo: Kinta mi više nije presudna

"Imam luksuz da budem u Milanu i ne zanima me novac i atraktivnost eventualnih ponuda", rekao je Ronaldinjo.

 Ronaldinjo: Kinta mi više nije presudna Izvor: MONDO

Brazilac se potom našalio na račun dežurnih kritičara. "Pa ja sve što uradim, uradim tako što stojim u mjestu", prokomentarisao je.
Ronaldinjo ide ovdje, Ronaldinjo ide ondje...

Već dugo traju medijska seljakanja nekada najboljeg fudbalera planete iz redova Milana. Ali...

U intervjuu za list "Korijere dela Sera", Ronaldinjo (30) otkrio je da u ovom periodu svoje karijere više ne razmišlja o novcu i da je voljan da ostane u Milanu, što naziva luksuzom, čak i po cijenu da svaki naredni produžetak ugovora podrazumijeva i manju platu.

"Apsolutno ne razmišljam o drugim klubovima, samo o Milanu. Imam luksuz da budem ovdje i ne zanima me novac i atraktivnost eventualnih ponuda. Moja sreća je na prvom mjestu. A, u Milanu sam srećan i zato niko nema razloga da bude zabrinut po pitanju mog odlaska", rekao je Ronaldinjo, kojeg je FIFA dve godine zaredom birala za najboljeg igrača svijeta (2004, 2005).

Ronaldinjo je potom dodao da mu je predsjednik Milana Silvio Berluskoni poručio da može da ostane u tom klubu koliko god želi...

"Predsjednik Berluskoni rekao mi je da mogu da budem ovdje dokle hoću. Zbog toga sam miran i skoncentirsan samo na ono što se zbiva u Milanu", dodao je Ronaldinjo, čiji aktuelni ugovor ističe narednog ljeta.

Dok ga čeka produžetak ugovora, Ronaldinjo se suočava sa oštrim kritikama onih koji smatraju da u Milanu nije dosegao ni dio onoga što je činio u dresu Barselone, kada i jeste bio najbolji na svijetu.

Najviše mu zamjeraju da je debeo, spor, da ne trči dovoljno i da saigrači moraju da "rade" za njega.

Ali, s druge strane, na Ronaldinjovoj strani su fakti, a oni govore da on uopšte nije imao lošu prošlu sezonu u Milanu. Na 36 utakmica postigao je 12 golova i imao 18 asistencija, a ove sezone na šest mečeva još čeka gol, ali je imao dve asistencije.

"Ne pogađa me kada mi govore da ne trčim. Možda je i tačno da ne učestvujem ravnopravno u svim zadacima koje ima ekipa, ali moj posao je malo drugačiji", podsjetio je Ronaldinjo da je on ipak virtouz i da je retko kada u karijeri igrao "u oba pravca".

Potom je bio i malo sarkastičan.

"Gledajte, svi ti koji me kritikuju su u suštini ljubomorni, jer ja sve što uradim na terenu, uradim tako što stojim u mjestu".

Na pitanje kada će dostići formu iz Barselone, Ronaldinjo je rekao:

"Već sam na tom nivou".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC