• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar policije: Vječiti, dosta svađe!

Stav policije oko "vječitog derbija" je sljedeći: ako FSS kaže da treba da se igra - onda se igra.

 Ministar policije: Vječiti, dosta svađe! Izvor: MONDO

Dačić poručio Zvezdi i Partizanu da prestanu da se prepucavaju, jer time štetno utiču na cijelo društvo.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da predstojeći derbi fudbalera Crvene Zvezde i Partizana treba da bude održan, ukoliko tako smatra Fudbalski savez Srbije (FSS).

Organizovanje fudbalske utakmice nije stvar policije, konstatovao je ministar.

"Ako bude nekih posebnih bezbjednosnih rizika i najava pred derbi, 23. oktobra mi ćemo o tome obavijestiti FSS", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Ministar je dodao i da će policija i druge službe bezbjednosti još razgovarati o bezbjednosnim aspektima odigravanja te utakmice, ukazujući na to da bi o derbiju trebalo da se dogovore dva kluba i FSS.

Poslije sjednice fudbalske vlade Srbije u petak je saopšteno da su se Zajednica superligaša, kao i predstavnici Zvezde i Partizana (generalni sekretari klubova Andrija Kleut i Darko Grubor) saglasali da derbi bude odigran u predviđenom terminu sa publikom.

Međutim, potom je predsjednik Partizana Dragan Đurić saopštio da crno-bijeli traže pismene garancije da će "vječiti derbi" biti organizovan tako da nijednom fudbaleru Partizana ne fali dlaka sa glave, podsjetivši da su prije 10 godina, upravo na stadionu Zvezde, napadnuti igrači i stručni štab crno-bijelih.

"Bez pismenih garancija za bezbjednost koje će potpisati MUP, FSS i Crvena zvezda kao organizator, mi nećemo ići na derbi! U ovakvoj atmosferi su 2000. godine na tom istom stadionu pretučeni naši igrači i funkcioneri. Golman Partizana je umalo prije neki dan linčovan u Đenovi. Ja kao predsjednik neću dozvoliti da naša djeca ponovo budu napadnuta, prebijena, neću da mene zove majka Vladimira Stojkovića kao neke druge ljude da me pita zašto joj je sinu ugrožena bezbjednost", izjavio je Đurić.

Ministar Dačić je poručio Crvenoj Zvezdi i Partizanu, kao i FSS, da prestanu sa prepucavanjima od kojih svi imaju štete, dodajući da se između navijača i države nalaze sportski klubovi i organizacije.

Ministar rada i socijalne poltike Rasim Ljajić saglasio se sa kolegom Dačićem, ali je istovremeno ukazao na bezbjednosne okolnosti uoči te utakmice, s obzirom na nedavne nereda u Đenovi, pre i za vrijeme meča fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije. Uoči meča grupa navijača Crvene zvezde napala je golmana reprezentacije i Partizana Vladimira Stojkovića i htjela da ga linčuje.

"Situacija je ozbiljna, ali se ministrova ne poriče", rekao je Ljajić, ističući da će tokom derbija najvažnija biti bezbednost igrača i publike, odnosno svih navijača koji iskreno navijaju za svoje klubove.

Ljajić je istakao i da poslije nereda u Đenovi "više ništa neće biti isto", kao i da "crta mora da se podvuče" zbog čega se založio za striktnu primjenu zakona u sankcionisanju huligana.

Ako država sada taj problem zabašuri, ništa nismo uradili, naglasio je Ljajić i dodao da kroz rad sa klubovima, ali i sportskih klubova sa navijačima treba omogućiti da na stadione slobodno mogu da dođu čitave porodice sa djecom, kao što je praksa u svijetu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC