• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija: Produžen pritvor srpskim navijačima

Produžen pritvor još četvorici srpskih navijača koji su uhapšeni poslije nereda u Đenovi.

 Italija: Produžen pritvor srpskim navijačima Izvor: MONDO

Sud u Đenovi, poslije saslušanja, produžio je pritvor i za preostalu četvoricu od osam srpskih navijača koji su uhapšeni u utorak zbog incidenata koje su izazvali na fudbalskoj utakmici reprezentacija Italije i Srbije.

Tridesetogodišnji Goran Stanić, koji se tereti za pružanje otpora prilikom hapšenja, rekao je pred sudom da nije ništa uradio, već da je bio napadnut. On ima dve povrede na tijelu, od kojih jednu na glavi.

Dvadesetogodišnji Nenad Radović rekao je da nema nikakve veze sa incidentima na utakmici, da ne poznaje vođu navijača Ivana Bogdanova i da nije pripadnik nijedne organizovane navijačke grupe, javila je italijanska agencija Ansa.

Stanić i Radović su rekli sudiji da su im u zatvoru Marasi, gdje se nalaze, prijetili albanski zatvorenici i da zbog toga traže da budu premješteni u drugi zatvor.

Ostali uhapšeni izgrednici, među kojima je i glavnoosumnjičeni Ivan Bogdanov, u petak su saslušani i o njihovoj kazni nadležni sud odlučiće u ponedjeljak.

Bogdanov je na saslušanju rekao da su neredi na stadionu bili usmjereni protiv Fudbalskog saveza Srbije, koji, prema njegovim riječima, "ne dozvoljava igračima Crvene zvezde da igraju u reprezentaciji" (!!!???).

Bogdanov je izjavio da je u Đenovu došao dan pred utakmicu i da je tokom sukoba izgubio kontrolu nad situacijom.

Njegovi branioci, Alesandra Baudino i Đanfranko Pagano, tražili su kaznu od najviše dve godine i protjerivanje iz Italije, pošto se radi o stranom državljaninu.

Za ponedjeljak je predviđen sastanak advokata odbrane sa tužilaštvom, gdje bi, prema sporazumu o priznanju krivice, navijači mogli da dobiju kaznu od dve godine zatvora i da potom budu protjerani iz Italije.

Ukoliko sudija odbije taj sporazum, njima prijeti četiri godine zatvora, a kazna bi mogla da bude i uvećana zbog otežavajućih okolnosti pod kojima je krivično djelo izvršeno.

Fudbalska utakmica u okviru C grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je 12. oktobra na stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi nakon incidenata koje su izazvali navijači iz Srbije.

Italijanska policija je saopštila da je u neredima na stadionu povrijeđeno 16 ljudi, od kojih su dvojica karabinjeri, a ostali navijači iz Srbije. Privedeno je ukupno 138 navijača iz Srbije. Na stadionu je, prema procjeni italijanske policije, bilo približno 2.000 srpskih navijača.

Početak utakmice kasnio je 35 minuta zbog nereda na dijelu tribina sa srpskim navijačima, a poslije bacanja baklji na teren i rušenja dijela tribine, utakmica je prekinuta. Prije utakmice ekstremni navijači upali su u autobus srpske reprezentacije i napali golmana Vladimira Stojkovića, koji poslije toga nije bio u mogućnosti da brani.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC