• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: "Veziri" u finišu pali na Koševu!

Travnik se uspješno branio na Koševu sve do 90. minuta kada je Dado Hamzagić iz slobodnjaka donio pobjedu Sarajevu (1:0).

 PREMIJER BiH: "Veziri" u finišu pali na Koševu! Izvor: MONDO

"Bordo" tim je cijelu utakmicu napadao, ali su se "veziri" dobro branili, a čuda na golu pravio je sjajni čuvar mreže Adi Adilović. Ne bi bilo nezasluženo da su odnijeli jedan bod kući, ali Hamzagić je podesio nišanske sprave (u 23. minutu uzdrmao prečku) i iz slobodnog udarca donio trijumf ekipi Mirze Varešanovića.

Nakon posta od 305 minuta bez postignutog gola, Sloboda je na Tušnju ostvarila pobjedu nad "fenjerašem" Drinom (3:0) u 10. kolo Premijer lige BiH, koje su još obilježili porazi mostarskih ekipa i prvi trijumf Banovića u šampionatu.

Tuzlaci su ušli sa velikim imperativom pobjede, posebno jer su posljednji put pogodili mrežu protivnika u 6. kolu (Damir Smajlović protiv Leotara).

Od starta su krenuli da "melju" Zvorničane i to se im isplatilo poslije samo tri minuta kada je goste načeo Samir Jogunčić.

Četiri minuta kasnije, već je bilo 2:0 pogotkom Almira Bekića, da bi tačku na prvi trijumf crveno-crnih u posljednjih šest utakmica stavio Senad Mujić u samom finišu utakmice.

Subotnje popodnevne mečeve obilježili su i preokreti u Mostaru i njegovom predgrađu Vrapčićima. Zrinjski je "Pod Bijelim brijegom" vodio protiv Zvijezde, ali su gosti iz Gradačca pogocima Damira Tosunovića stigli do velika tri boda (2:1) i opravdali epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva.

Slično je bilo i na meču Velež - Široki Brijeg. "Rođeni" su na poluvremenu imali prednost od 2:1, ali je tim sa Pecare u nastavku potpuno dotukao Mostarce (5:2).

Prvo su Josip Ćutuk i Vagner kreirali preokret, a pobjedu su definitvno potvrdili Dalibor Šilić iz penala i Vagner svojim drugim pogotkom.

Budućnost je u Banovićima upisala prvu pobjedu u šampionatu i to nad sarajevskim Olimpikom (2:1). Najzaslužniji za trijumf bio je strijelac Muhamed Omić, koji se iskupio za prethodno postignuti autogol.

Derbi susret 10. kola igran je u Banjaluci, gdje lider Borac nije uspio da slomi prijedorski Rudar (0:0).



PREMIJER BiH, 10. KOLO (15 h)

Sloboda - Drina 3:0 (2:0)
/Jogunčić 3, Bekić 7, Mujić 84/

Budućnost - Olimpik 2:1 (1:0)
/Čolić 6, Omić 61 - Omić 48 autogol/

Zrinjski - Zvijezda 1:2 (1:1)
/Lendrić 7 - Tosunović 43 pen, 67/

Čelik - Leotar 3:0 (1:0)
/Džafić 45, Adilović 69, Arnaut 89/

Velež - Široki Brijeg 2:5 (2:1)
/Velagić 25. Okić 27 - Roskam 14, Ćutuk 64, Vagner 73, 83, Šilić 76/

Sarajevo - Travnik 1:0 (0:0)
/Hamzagić 90/

Borac - Rudar 0:0

U nedelju (15 h):

Slavija - Željezničar

TABELA:
Borac 23, Sarajevo 20, Željezničar (-1) 18, Široki Brijeg 18, Zvijezda 17, Olimpik 16, Travnik 15, Slavija (-1) 13, Zrinjski 13, Rudar 13, Čelik 12, Leotar 11, Sloboda 11, Velež 10, Budućnost 10, Drina 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC