• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Gol Žigića, blam Van der Sara

Šok na Old Trafordu - Mančester junajted od 2:0 do 2:2, poklon Van der Sara! Nikola Žigić dao gol za Birmingem, ipak poraz na Emiratima.

 PREMIJER: Gol Žigića, blam Van der Sara Izvor: MONDO

Lude utakmice u subotnjem dijelu programa 8. kola Premijer lige, ili bolje reći, ludi razvoj događaja na većini mečeva!

Nikola Žigić je konačno pogodio za Birmingem u prvenstvu, Fulam je vodio samo 40-ak sekundi protiv Totenhema, Mančester junajted je imao pobjedu u džepu i kontrolisao meč protiv Vest Bromvič Albiona, ali su gosti za pet minuta uspjeli da izjednače, prije svega zahvaljujući vremešnom Edvinu Van der Saru.

Bilo je još "ludorija"...

Dakle, srpski reprezentativac Nikola Žigić, najviši igrač u Premijer ligi, konačno je dobio priliku da igra od prvog minuta za Birmingem, ali samo zato što je Kameron Džerom povrijeđen, pa mu je Aleks Mekliš ukazao povjerenje.

I "džin", kako ga zovu engleski mediji, uspio je da iskoristi priliku. U 33. minutu dao je gol u svom stilu - glavom, poslije kornera Kita Feja.

Ali, Arsenal je, vrlo brzo izjednačio. U 41. minutu Samir Nasri je realizovao penal, nakon što je oboren Šamak. Odmah na startu drugog dijela potpuno preokret. Arsenal je poveo, golom Marokanca Šamaka, i to je bio krajnji rezultat meča.

U samom finišu, Džek Vilšajer je dobio direktan crveni karton zbog grubog nasrtaja na Žigiću. U namjeri da pogodi loptu, Vilšajer je opalio Žigića po članku i izgledalo je vrlo gadno. Zbog pogibeljnog starta, igrač Arsenala je poslat u svlačionicu, ali nije bilo vremena za Birmingem.

Bio je to start protiv kojih se bori upravo trener Arsenala Arsen Venger. Sada ga je napravio njegov igrač.

Londonski klub je prekinuo seriju od dva poraza, a Birmingem je nastavio crni niz - šest kola bez pobjede (tri remija i tri poraza).

Mančester junajted je poslije 25 minuta meča protiv Vest Bromvič Albiona vodio 2:0 i potpuno je kontrolisao utakmicu i to bez Vejna Runija, koji je bio na klupi poslije medijskog prepucavanja sa Aleksom Fergusonom oko toga da li je povrijeđen ili nije.

Početkom drugog dijela, Nemanja Vidić je imao šansu da otkloni svaku dilemu oko pobjednika. Nani je sjajno prošao po boku, promiješao je svog čuvara, centrirao, a srpski reprezentativac glavom do...stative! Igrao se 47. minut.

Ništa nije ukazivalo na ono što će se dešavati u narednih desetak minuta. A u tih narednih desetak minuta dogodilo se da Vest Bromvič dođe do izjednačenja! Prvi je zapravo bio autogol Patrisa Evre, a drugi gol je bio poklon Van der Sara, kome se jedna lagana lopta izmigoljila iz ruku i pala pravo na nogu Čoiju. Kakav šok na Old Trafordu!

Uslijedila je potpuna ofanziva, a ser Aleks je "progutao" sopstvenu sujetu i u 71. minutu ubacio u igru Runija, što su navijači Mančestera pozdravili ovacijama. Napadali su domaći u talasima, ali bez rezultata. Vest Bromvič je poslije Arsenala, zagorčao život i "đavolima".

Ovo je peti remi Mančestera ove sezone, prvi kod kuće. Ali, iako je neporažen u ovoj sezoni, Mančester junajted je već u "debelom" zaostatku za Čelsijem.

Čelsi, pak, nije uspio da iskoristi kiks Mančestera. Na gostovanju u Birmingemu protiv Aston Vile uzeo je samo bod, u meču bez golova. Aston Vila je najbolju šansu imala u 2. minutu preko Ajrlenda, ali nije bio precizan, a srpski reprezentativac Branislav Ivanović je u 77. minutu pogodio stativu poslije dodavanja Florana Malude. Isto se dogodilo i Nikolasu Anelki u 89. minutu, opet na dodavanje Malude.

U nadoknadi vremena, kolosalna šansa za Aston Vilu! Najdžel Rio Koker izašao je sam pred Petera Čeha, probao je lobom, ali neprecizno. Kakvo olakšanje za čelsijevce...

Izuzetno zanimljiv meč odigran je u Londonu, između gradskih rivala Fulama i Totenhema.

Fulam je na svom Krejven kotidžu poveo u 30. minutu, a njegovi navijači nisu uspjeli ni da završe skandiranje upućeno protivničkom sektoru ("You are not singing anymore"), a Totenhem je izjednačio preko Romana Pavljučenka, poslije fenomenalne asistencije Rafaela Van der Varta.

Totenhemu su na kraju pripala sva tri boda, jer je Tom Hadlstoun postigao gol, koji je doduše izazvao velike proteste domaćih igrača s obzirom na to da glavni sudija Majk Din nije uvažio mahanje ofsajda svog pomoćnika!

Njukasl je iščupao bod protiv Vigana na svom terenu. Vigan je imao 2:0, golovima N'Zogbije, ali su "svrake" u posljednjih 15 minuta uspjele da izjednače. Gol za bod postigao je Koloćini u nadoknadi vremena.

U derbiju začelja, Vulverhempton i Vest Hem su podijelili bodove. Nenad Milijaš je bio na klupi.

REZULTATI 8. KOLA:


Arsenal - Birmingem 2:1 (1:1)
/Nasri 41’p, Šamak 47’ - Žigić 33’/

Bolton - Stouk 2:1 (1:0)
/Li 22’, Klasnić 90' - Delap 48’/

Fulam - Totenhem 1:2 (1:1)
/Kamara 30’ - Pavljučenko 31’, Hadlstoun 64’/

Mančester junajted - Vest Bromvič 2:2 (2:0)
/Ernandez 50, Nani 25’ - Evra 50’ag, Čoi 54’/

Njukasl - Vigan 2:2 (0:2)
/Ameobi 72', Koloćini 90 - N’Zgobija 22’, 23’/

Vulverhempton - Vest Hem 1:1 (1:0)
/Džarvis 10’ - Nobl 53’p/

Aston Vila - Čelsi 0:0

nedelja:
Everton - Liverpool
Blekplul - Mančester siti

ponedeljak:

Blekburn - Sanderlend

TABELA: Čelsi 19, Arsenal 16, Mančester siti /-1/ 14, Mančester junajted 14...

(MONDO - foto: BBC)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC