• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Pade i Majnc, preokret Bajera!

HSV pobijedio Majnc i spriječio ga obori rekord Bajerna od osam pobjeda na početku sezone. Bajer gubio 2:0, a pobijedio Volfsburg.

 BUNDES: Pade i Majnc, preokret Bajera! Izvor: MONDO

Tačno 2624 dana bilo je potrebno Burusiji iz Dortmunda da se vrati na vrh Bundeslige. "Milioneri" će na prvom mjestu sigurno ostati do narednog kola, a velike zasluge za to ima i Hamburger.

Majnc je konačno izgubio! Najprijatnije iznenađenje Bundeslige poraženo je na svom terenu od HSV sa 0:1. Gol odluke postigao je Peruanac Paolo Gerero u 90. minutu. Na stadionu Bruhveg vodila se velika borba puno uzbudljivih situacija na obe strane, ali su mreže mirovale sve do posljednjih nekoliko minuta.

Sve je navodilo na to da će dva tima podijeliti bodove, ali tako nisu mislili gosti iz Hamburga. Ze Roberto je fantastično prošao po lijevoj strani, odigrao povratnu loptu za Gerera, koji je bez mnogo oklijevanja smjestio pod prečku.

Majnc je ostao bez novog rekorda Bundeslige i osam uzastopnih pobjeda. Moraće da se utješe činjenicom da su uz Bajern jedini tim u istoriji koji je na početku njemačkog prvenstva uspio sedam puta zaredom da trijumfuje.

Za HSV, koji se probio na treće mjesto, cio meč odigrao je Gojko Kačar.

Konačno je svanulo i pokretnoj bolnici iz Minhena. Bajern je na Alianc Areni uspio da osvoji nove bodove pobijedivši Hanover sa 3:0. Luisa van Gala muče brojne povrede igrača, ali je uspio nekako da iskopa svog džokera… Šansu je na najbolji način iskoristio Mario Gomez, strijelac sva tri gola.

Odlično kroz novu sezonu gura i Sent Pauli. "Pirati" su polako i neprimjetno dospjeli do četvrtog mjesta sa istim brojem bodova kao i Hanover - 13. Sent Pauli je u vrlo interesantnoj utakmici pobijedio Nirnberg na svom terenu sa 3:2.

Domaćin je dva puta vodio, a gosti stizali prednost. Kada je Florijan Bruns u 82. minutu i treći put doveo u vođstvo tim iz Hamburga, za Nirnberg više nije bilo spasa.

Uprava kluba iz Bremena odlučila je da igračima privremeno smanji primanja za 50 odsto zbog loših rezultata na početku sezone. Udarac po džepu pozitivno je uticao na igrače Verdera, koji su u osmom kolu bili bolji od Frajburga sa 2:1.

Zdravko Kuzmanović igrao je za "švabe" na gostovanju u Gelzenkirhenu. Šalke i Štutgart podijelili su bodove u DERBIJU ZAČELJA - 2:2. Gosti iz grada Mercedesa sa novim trenerom Jensom Kelerom, koji je zamijenio otpuštenog Kristijana Grosa, dva puta su vodili, ali je Šalke stizao.

Volfsburg je imao tri boda u svojim rukama, ali su "farmaceuti" finiš meča odigrali sjajno i "vukove " ostavili bez ijednog. Dijego je bio jedini strijelac u prvom poluvremenu, a kada je Grafite u 68. minutu povećao prednost Volfsburga na 2:0 izgledalo je da je Bajer pred sigurnim drugim porazom u sezoni.

Međutim, sreća se vrlo brzo osmijehnula gostima. Samo sedam minuta pošto su primili drugi gol Leverkuzen je uspio da izjednači. Prvo je pogodio Simon Rolfes u 72, a tri minuta kasnije i Arturo Vidal je iskoristio penal.

Folksvagen Arena, koju je na ovoj utakmici ispunio rekordan broj gledalaca, zanijelimila je u 82. minutu. Rolfes je opet bio strijelac za konačnih 3:2.

Parovi 8. kola:

Subota:

Bajern – Hanover 3:0 (1:0)
/Gomez 21, 77, 90/

Šalke – Štutgart 2:2 (1:1)
/Edu 29, Huntelar 80p – Gebhart 15, Harnik 74/

Verder – Frajburg 2:1 (1:0)
/Hunt 33, Almeida 73 – Šuster 62/

Majnc – Hamburger 0:1 0:0
/Gerero 90/

Sent Pauli – Nirnberg 3:2 (1:0)
/Asamoa 45, Ebers 59, Bruns 82 – Ekići 48, Volf 62/

Volfsburg - Bajer 2:3 (1:0)
/Dijego 9, Grafite 68 - Rolfes 72, 82, Vidal 75p/

Nedelja:

Kajzerslautern - Ajntraht 15,30
Hofenhajm - Borusija M'gladbah 17,30

Petak:

Keln - Borusija Dortmund 1:2 (0:1)
/Podolski 82 - Blaščikovski 20, Sahin 90+1/

TABELA: Dortmund 21, Majnc 21, Bajer 15, HSV 14, Sent Pauli 13, Hanover 13, Frajburg 12, Hofenhajm /-1/ 11, Bajern 11, Verder 11, Volfsburg 10, Ajntraht /-1/ 9, Nirnberg 9, Kajzerslautern /-1/ 7, Menhengladbah /-1/ 6, Keln 5, Šalke 5, Štutgart 4 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC