• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: "Nula" u derbiju Krajine!

Banjalučki Borac prekinuo je seriju pobjeda u Premijer ligi BiH! Poslije šest uzastopnih trijumfa, "rampu" je stavio prijedorski Rudar (0:0).

 PREMIJER BiH: "Nula" u derbiju Krajine! Izvor: MONDO

Uprkos neočekivanom remiju, Borac je ostao lider na tabeli sa 23 boda, tri više od drugoplasiranog Sarajeva, odnosno četiri u odnosu na aktuelnog prvaka Željezničar, koji u nedelju gostuje Slaviji u Istočnom Sarajevu.

Po kišovitom vremenu, najrealnija ocjena derbija Krajine jeste podjela bodova, iako su i jedni i drugi imali svoje šanse za golove.

Poslije relativno nezanimljivog prvog poluvremena, u kojem se igra uglavnom odvijala na sredini terena, u drugih 45 minuta na Gradskom stadionu viđena je mnogo bolja utakmica u kojoj su glavne uloge imali golmani.

Asmir Avdukić, čuvar mreže Borca, sačuvao je crveno-plave u nekoliko navrata, posebno u 52. minutu nakon udarca Mirze Džafića sa sedam metara, odnosno "mrtve" prilike Marka Jeftića iz peterca!

U oba navrata, bivši golman "rudara", odlično je intervenisao i sačuvao Borac poraza.

Imali su i Banjalučani svoje prilike, prvenstveno Borislav Mikić, ali je i Bojan Tripić pokazao svoje golmanske kvalitete.

Pokušavao je trener Borca Vlado Jagodić da izmjenama promijeni nešto u igri svog tima, posebno imajući u vidu da su Prijedorčani u Banjaluku došli bez petorice standardnih igrača, ali se do kraja rezultat nije mijenjao.

"Meč loptu" je u sudijskoj nadoknadi propustio Stevo Nikolić, koji je nakon gužve u šesnaestercu pogodio stativu, a lopta se od leđa Tripića odbila prema mreži. Međutim, golman Prijedorčana je uspio da je zaustavi na gol liniji.

Borac - Rudar 0:0

BORAC: Avdukić, Sakan (Stančeski 62'), Trivunović, Ćorić, Benović, Maletić, Raspudić, Mikić, Nikolić, Vukelja (Muminović 78), Stajić (Vidaković 61').

RUDAR: Tripić, Stakić, Drljača, Jevtić, Kotaran, Dragić, Šodić (Radivojac 77'), Žerić, Kikić, Džafić (Muzgonja 90'), Kantar (Slijepić 90').

Trener Borca Vlado Jagodić uprkos remiju nije bio nezadovoljan izdanjem svog tima, ali svakako žali što njegov tim nije upisao tri boda...

"Iskreno, nisam se nadao da ćemo prekinuti seriju od šest pobjeda. Rudar se pokazao kao odlična ekipa. Ali šta je tu je, to je fudbal, ne možemo uvijek pobjeđivati. Nadam se da ćemo se dići do srijede kada igramo revanš osmine finala Kupa BiH protiv Željezničara",
rekao je Jagodić.

Po njegovim riječima, jako je važno što na devetom uzastopnom takmičarskom meču, odbrana Banjalučana nije kapitulirala.

"To je za svaku pohvalu. Još da je jedna lopta ušla u gol Rudara, ali moram da im čestitam na zasluženo osvojenom bodu"
.

Njegov kolega sa klupe prijedorskog kluba Boris Gavran blistao je od sreće što je njegov tim uspio da zaustavi fantastičnu seriju crveno-plavih, ali smatra da je Rudar mogao do cijelog plijena.

"Imali smo zrelije šanse od Borca, ali smo zadovoljni remijem. Ovo je po meni najrealniji rezulat utakmice", izjavio je šef struke Prijedorčana.

Ostale rezultate 10. kola Premijer lige BiH pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC