• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda ne posustaje

Crvena zvezda nanijela prvi poraz Slobodi, i to u Sevojnu - 3:0 (1:0). Strijelci Trifunović, Savio i Kaluđerović.

 JSL: Zvezda ne posustaje Izvor: MONDO

Crvena zvezda je rutinski osvojila Sevojno, ponovo pobjegla Partizanu tri boda, odnosno Vojvodini četiri, a Radu pet... Igrači Aleksandra Kristića u miru mogu da dočekuju "vječiti derbi" naredne subote.

Ujedno, crveno-bijeli su anulirali neprijatna sjećanja sa stadiona u Sevojnu kada ih je tadašnji prvoligaš eliminisao iz polufinala Kupa.

Crveno-bijeli su sedmom uzastopnom pobedom (poslije uvodnog remija sa Smederevom) došli do 22 boda. Strpljivo su čekali šanse pred oko 3.500 gledalaca i nanijeli prvi poraz Slobodi - 3:0 (1:0) i sada su, uz Vojvodinu, jedini u Superligi koji nisu "popili gorku pilulu".

I ne samo to, prvi su koji su u Sevojnu ove sezone zatresli domaću mrežu. A učinili su to tri puta.

Miloš Trifunović je četvrtim ovosezonskim pogotkom na isteku prvog poluvremena načeo Slobodu, Savio je na početku drugog nagovijestio epilog, a tačku na meč stavio je Andrija Kaluđerović u finišu.

Triufunović je u 34. minutu precizno naciljao mrežu sa sedam metara pošto mu je sjajan centaršut Duška Tošića "pao" na glavu između dvojice domaćih defanzivaca.

Kada je Savio u 50. minutu opalio sa 25 metara, a "žabica" po klizavom terenu prevarila golmana Milorada Nikolića bilo je jasno da će cijeli plijen otići u Beograd.

Da pobjeda bude ubedljiva pobrinuo se Kaluđerović u 85. minutu. Iskupio se za dva promašaja kod rezultata 0:0. Rezervista Vladimir Bogdanović je centrirao, a Zvezdin golgeter u svom stilu, glavom, iz duela sa čuvarem, pogodio cilj - 3:0.

Sloboda je ostala sa 11 bodova (dve pobjede, pet remija i poraz).

Možda ne bi tako bilo da je Đuro Stevančević u desetom minutu doveo domaćina u vođstvo. A imao je idealnu šansu poslije kontranapada u kome ga je proigrao Nemanja Arsenijević.

Stevančević se našao oči u oči sa golmanom Sašom Stamenkovićem, bio je malo iskosa sa desne strane, gađao je suprotan ugao gola, ali neprecizno.

Takav promašaj se, kao po pravilu, u fudbalu kažnjava. I crveno-bijeli su ga surovo kaznili, sa tri precizna hica.

Tim Aleksandra Kristića igrao je bez Nenada Milovanovića, zbog žutih kartona.

ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Li Adi, Đorđević, Tošić - Savio, Isah (od 74. Bogdanović), Kadu, Koroman - Trifunović (od 84. Perović), Kaluđerović.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC