• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osveta Etoa na Sardiniji, Krasić odličan

Golom Kamerunca Inter pobijedio na gostovanju Kaljariju, Juve i Krasić silni, Fiorentina i Mihajlović poraženi u završnici.

  Osveta Etoa na Sardiniji, Krasić odličan Izvor: MONDO

Inter je stigao gradskog rivala na vrhu tabele Serije A. Milan je do "kote 14" stigao u subotu pobjedom nad Kjevom, a Inter je isto učinio u nedjeljnom matineu na Sardiniji.

Šampion Italije i Evrope pobijedio je Kaljari golom Samjuela Etoa u 39. minutu. Kamerunac se oslobodio čuvara i precizno ciljao sa ivice šesnaesterca.

Time se "osvetio" domaćin navijačima koji su ga pogrdnim povicima vrijeđali na rasnoj osnovi.

U timu Rafe Beniteza igrao je Dejan Stanković (cijelu utakmicu). Kapiten reprezentacije Srbije imao je priliku da se upiše u strijelce, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.

Fiorentina je poslije sedmog kola prikovana za dno tabele. Siniša Mihajlović i njegovi puleni vodili su protiv Sampdorije u Đenovi sve do 81. minuta, a onda su za nešto više od 60 sekundi primili dva gola i izgubili utakmicu - 1:2.

Viola je povela već u šestom minute golom Marka Markionija. Preokret je bio ekspresan! Prvo je Švajcarac Rete Cigler izjednačio, da bi već u sljedećem napadu tri boda obezbijedio Antonio Kasano.

Za Fiorentinu je igrao Adem Ljajić, ali je zamijenjen u drugom poluvremenu. Tim iz Firence ima samo pet bodova i veliko je pitanje da li će srpski stručnjak ostati na klupi Fiorentine poslije ovog poraza.

Juventus ulazi u pravu formu, onu koju već godinama čekaju navijači torinskog kluba. Juve je deklasirao na Komunaleu Leće sa 4:0. Za Bjankonere igrao je Miloš Krasić. Srpski reprezentativac bio je asistent kod trećeg i četvrtog gola, a malo je nedostajalo da se upiše i u strijelce. Umjesto mreže pogodio je stativu.

U prilog Juventusu, ali i ostalim klubovima iz vrha ide remi Napolija. Napolitanci su na gostovanju protiv Katanije dugo vodili golom Kavanija, međutim u pohodu na nova tri boda spriječio ih je Gomez.
Ka vrhu napreduje i Palermo. Na stadionu Renco Barbera kao bosi po trnju provelili su se fudbaleri Bolonje. Palermo je slavio sa 4:1.

Breša je izgubila kod kuće, a iznenađenje je napravilo Udineze, kome je ovo bila tek druga pobjeda. Gol vrijedan tri boda postigao je Bernardo Koradi u 80. minutu.

Ćezena i Parma podijelili su bodove – 1:1.

Trojica navijača Lacija uhapšena su u Rimu u nedjelju (danu kada Roma dočekuje Đenovu) zbog posjedovanja oružja. To se desilo kada je policajac primijetio mačetu ispod sjedišta automobila u kome su se nalazili.

Posleij pretresa, u automobilu su pronađene palice za bejzbol, noževi, štangle, dva štapa, teniski reket i skijaška maska.

Obezbjeđenje na utakmicama pojačano je poslije prošlonedjeljnih incidenata u Đenovi prilikom gostovanja Srba.

Parovi i rezultati 7. kola:

Kaljari - Inter 0:1 (0:1)
/Eto 39/

Breša - Udineze 0:1 (0:0)
/Koradi 80/

Katanija – Napoli 1:1 (0:1)
/Gomez 69 - Kavani 39/

Ćezena – Parma 1:1 (1:1)
/Bogdani 17 - Zakardo 28/

Juventus – Leće 4:0 (3:0)
/Akvilani 13, Melo 34p, Kvaljarela 44, Del Pjero 82/

Palermo – Bolonja 4:1 (2:0)
/Pastore 17, Iličić 24, Pinilja 47, Baćinović 83 – Di Vajo 66/

Sampdorija – Fiorentina 2:1 (0:1)
/Cigler 81, Kasano 82 - Markioni 6/

Bari – Lacio 20.45

subota:

Milan – Kjevo 3:1 (2:0)
/Pato 18, 30, Robinjo 90+3 – Ibrahimović 70a.g/

Roma – Đenova 2:1 (1:0)
/Borielo 34, Brigi 53 - Rudolf 78/

TABELA: Milan 14, Inter 14, Lacio /-1/ 13, Napoli 12, Palermo 11, Juventus 11, Sampdorija 10, Kjevo 10, Katanija 9, Breša 9, Roma 8, Ćezena 8, Đenova 8, Bari /-1/ 8, Leće 8, Bolonja 7, Kaljari 7, Udineze 7, Parma 6, Fiorentina 5 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC