• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ko je dozvolio Pjaniću, Iguainu i Kediri da napuste karantin?"

Autor mondo.ba

Italijanski advokat osudio prvotimce Juventusa koji su prekršili mjere izolacije.

 Italijani bijesni "Ko je dozvolio Pjaniću, Iguainu i Kediri da napuste karantin?" Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Juventus je jedan od direktno pogođenih klubova Serije A pandemijom koronavirusa, a Danijele Rugani prvi je fudbaler koji je bio pozitivan.

Nakon njega potvrđeno je i da je Blaz Matuidi pozitivan, pa je cijeli klub, odnosno 121 osoba stavljena u karantin.

Možda će vas zanimati

 Ipak, nakon samo sedam dana, trojica igrača, Gonzalo Iguain, Miralem Pjanić i Sami Kedira napustili su karantin, navodno uz dozvolu kluba, međutim, očigledno je da su prekršili stroje mjere izolacije koje su na snazi u Italiji, žarištu koronavirusa u Evropi.

Iguain je otputovao Argentinu jer mu je majka bolesna, Pjanić je navodno u Luksemburgu, dok je Kedira vjerovatno u Njemačkoj.

Italijanski advokat Rinaldo Romaneli u razgovoru za "Korijere Delo Sport“ oštro je osudio postupak trojice fudbalera i postavio pitanje ko im je to dozvolio.

Dok se u Juventusu prave nevješti stavom da je njihova izolacija bila „dobrovoljna“ i da su mogli da ju napuste, Romaneli ističe da su morali da budu u karantinu 14 dana.

"Ova situacija je zbunjujuća. Karantin je 14 dana, tako nalaže dekret ministarstva zdravlja od 21. februara. Ovdje nema gledanja kroz prste. Što se tiče „dobrovoljne izolacije“, to pravno ne postoji nigdje. Postoji samo sistem samoizolacije ljudi iz crvenih zona i karantin sa aktivnim nadzorom za ljude koji su bili u kontaktu sa zaraženima“, istakao je italijanski advokat.

On je naveo da definicija bliskog kontakta koju je dalo ministarstvo uključuje rukovanje i čak boravak u istom prostoru, tako da se sigurno odnosi i na igrače koji su dijelili svlačionicu i zajedno trenirali.

"Ruganijevi saigrači morali su da budu u karantinu 14 dana. Ne do 14 dana. Nema tu izuzetaka, osim u posebnim definisanim slučajevima“, dodao je on.

Dok se za Pjanića i Kediru ne znaju razlozi napuštanja karantina, Iguain je navodno tražio posebno dopuštenje zbog bolesti majke da ode u Argentinu, a "Tutosport" je istakao da mu je "Stara dana" osigurala avion.

Romaneli , međutim, ističe da to ne može da bude razlog da se ne poštuju mjere izolacije.

"Pod posebnim okolnostima smatraju se vojnici koji dolaze iz dalekih zemalja, ili zdravstveni radnici sa hitnim slučajevima, koji nisu rizik za sebe i ostale. Fudbaleri sigurno nisu izuzetak. Zanima me ko je to dozvolio. Nema zakona i dekreta koji dozvoljava da neko napusti karantin i ode u drugu državu. Činjenica da su to uradili samo sedam-osam dana nakon što je njihov saigrač pozitivan je još čudnija. Nadam se da su oni koji su im to dozvolili dobro procijenili situaciju, kao i zakonske posljedice“, rekao je Romaneli.

U međuvremenu, brat Gonzala Iguaina je preko tvitera zamolio javnost za privatnost i razumjevanje.

„Naša majka je veoma bolesna već četiri godine i nastavlja svoju bitku“, napisao je on, prenijeli su italijanski mediji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC