• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Kovačević za MONDO: Idemo dalje!

Srpski veteran sa 25 golova je doprineo da ovo postane možda najuspešnija sezona u istoriji Olimpijakosa. To nije razlog da u 35. godini kaže "dosta"!

 Darko Kovačević za MONDO: Idemo dalje! Izvor: MONDO

Prošlo je 15 godina otkako je Darko Kovačević maestralnim partijama u dresu zrenjaninskog Proletera inicirao nezapamćenu "trku" Crvene zvezde i Partizana za njegovim potpisom.

Pre 12 godina je sa Marakane otišao u Englesku, u Šefild Vednzdi, a pre devet godina iz Real Sosijedada u Juventus, i to kao jedan od najboljih napadača na kontinentu.

Sada je 2008, a Kovačević i dalje osvaja trofeje i nemilice puni mreže. I kaže da to nije sve.

"Osećam se odlično i siguran sam da mogu još mnogo da pružim. Čitao sam priče o 'matorcima' u timovima Lige šampiona i kako smo u toj grupi Predrag Đorđević i ja. Nema problema, ostajem u Olimpijakosu još najmanje jednu sezonu i nadam se da ćemo u aprilu 2009. moći da kažemo kako nam je ta sezona bila još bolja od ove",
poručio je Kovačević u razgovoru za MONDO.

A to će biti jako teško. Olimpijakos samo čeka potvrdu od Suda za arbitražu u sportu iz Lozane, pa da i zvanično "prišije" novu šampionsku zvezdicu. Pirejce očekuje još finale grčkog Kupa, a prvi put u istoriji kluba plasirali su se u "nokaut" fazu Lige šampiona.

"Igramo u Solunu protiv Arisa, kog trenira naš bivši šef Dušan Bajević. Ako osvojimo Kup, i na njihovom terenu potvrdimo dominaciju, verujem da će to biti najuspešnija sezona i da ćemo ući u istoriju kluba".


AEK se uzda u pomenuti sud iz Lozane. Arbitraža još uvek može da poništi odluku grčke lige, kojom je februarska pobeda Apolona iz Kalamarije (ispali iz lige) nad Olimpijakosom od 1:0 preinačena u 0:3 zato što Austrijanac Roman Valner nije imao pravo nastupa za domaćina?

"Mogu da se žale koliko god hoće, ali titula je naša, jedanaesta u poslednjih 12 sezone. Sud će sigurno presuditi u našu korist, jer je isti slučaj zabeležen prošle godine u jednoj skandinavskoj zemlji i zaključeno je da su propisi prekršeni. Jedan igrač ne može da nastupa za tri tima u istoj sezoni, tako da taj 'slučaj Valner' za nas ne postoji".

Kovačević je iskoristio povredu Kongoanca Lua Lue da zatrese mrežu čak 25 puta u svim takmičenjima.

"Ne mislim da sam zbog tih golova najzaslužniji za uspehe Olimpijakosa. Ekipa je radila za mene i ja sam samo umeo to da iskoristim na pravi način. Iskreno se nadam da će Lua Lua sledeće sezone ispuniti očekivanja i da ćemo u tandemu biti još bolji".


Kakva je situacija sa Đorđevićem, koji je učestvovao u osvajanju svih titula od 1997. naovamo?

"Ima fenomenalan status, a to je i zaslužio. Samo mogu da mu skinem kapu. Meni je drago što smo obojica bili važni igrači ekipe u najneizvesnijoj trci koja se pamti u Grčkoj. Tim je letos umnogome promenjen, imamo mnogo stranaca, ali smo opet delovali kao jedan".


Planirate da završite karijeru u Atini, samo je pitanje kada?

"O tome ne razmišljam. Zašto bih prekidao nešto što funkcioniše tako dobro? Radujem se treninzima i utakmicama, dajem golove, pobeđujemo. Atina je prelep grad, nama Srbima je ovde oduvek bilo dobro. Idemo dalje..."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC